Datoriile istorice, greu de recuperat

Data publicării:
bloc

Electrocentrale a reluat furnizarea căldurii în oraş, însă lucrul acesta nu a dus şi la o rezolvare a fondului problemei.

Apaterm are încă de încasat de la rău-platnici datorii istorice, iar procedurile de recuperare sunt greoaie. În acest context, istoria s-ar putea repeta oricând.

Cristian Istrate, administrator special Apaterm: "Deci noi ne facem treaba. Acum funcţionăm la limita de jos, dar funcţionăm. Dăm tuturor celor care plătesc şi sunt buni-platnici, dăm şi celor care fac eforturi şi vin către noi, vin, plătesc, dar mai au de recuperat din urmă". 

Una dintre soluţii este acţionarea datornicilor în judecată şi obţinerea de titluri executorii pentru vânzarea apartamentelor aflate în proprietatea acestora. Procedura nu este însă una simplă.

Cristian Istrate, administrator special Apaterm: "Da, se mai vând, se vând. Dar nu se vând chiar... Da, e greoi, nu e... Păi, sunt case până la urmă. Dacă piaţa imobiliară ar merge aşa bine... Asta e!"

Reprezentanţii Apaterm susţin că pot purta discuţii cu persoanele ale căror apartamente sunt scoase la vânzare după ce instanţa de judecată dă o rezoluţie în acest sens. Puţini sunt însă cei care acceptă negocierile.

Cristian Istrate, administrator special Apaterm: "Nici măcar când primesc hârtia şi sunt chemaţi la tribunal nu e totul pierdut. Adică dacă au venit şi discută cu noi şi vor să discute se poate rezolva atunci amiabil, nu e nici o problemă. Deci se poate, orice se poate până când ajungi să ai titlu executoriu. Dar sunt şi care, nu, se încăpăţânează să meargă până la capăt, că... nu ştiu".

În prezent, Electrocentrale are de recuperat de la Apaterm 57.088.712 de lei.

În luna ianuarie şi prima jumătate a lunii februarie a acestui an Apaterm a primit energie termică în valoare de 23.141.244 de lei, pentru care a plătit, potrivit celor de la Electrocentrale puţin peste şase milioane de lei.

reporter: Tudor Neacşu
operator: Ionuţ Mocanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri