De la plăcere, la afacere

Data publicării:
biciclete

Pe Ninel Paraschiv l-am găsit în atelierul lui. Biciclete vechi chiar şi de peste 25 de ani sau unele noi şi performante, toate au nevoie de o îmbunătăţire. Iar el se pricepe cel mai bine la asta.

Astăzi, spre exemplu, lucra la una veche de 20 şi ceva de ani, care a fost ţinută în aer liber. Timpul şi-a pus amprenta şi el trebuie s-o readucă la viaţă.

Este pasionat de mersul pe bicicletă încă de când era mic. Dacă se strica ceva, se chinuia singur până reuşea să repare defecţiunea. Cu timpul a învăţat tot ce ţine de construcţia şi întreţinerea lor. A apelat la el un prieten, apoi încă unul şi tot aşa. Până când s-a hotărât să transforme asta în afacere.

Ninel Paraschiv - mecanic biciclete: "De trăit nu se poate trăi din asta, dar nici nu e de neglijat. Ţinând cont că aici locuiesc şi pot să stau mai mult de 8, 10 ore, trăgând linia, e un salariu bunişor. Nu e de trăit, cu cei doi copii, dar e bunişor. Pentru că eu trebuie să fac să fie treaba bună şi asta îmi dă aripi."

La service-ul lui, Ninel Paraschiv are şi biciclete de vânzare. Iar pentru clienţii mai pretenţioşi, care vor una personalizată, el o poate construi de la zero.

Cât despre clienţi, zilnic apelează cineva la el.

"Eu parcurg 30 de kilometri la zi. Faceţi o socoteală, la un an de zile câţi kilometri parcurge o bicicletă. Şi a ajuns în ultimul prag" a spus un biciclist.

Pe viitor, Ninel Paraschiv se gândeşte să-şi dezvolte afacerea. A investit până acum peste 10 mii de euro şi speră s-o ducă la alt nivel. Până atunci, va continua să lucreze zilnic, cu aceeaşi pasiune, în atelierul lui de pe strada Cezar.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Marian Munteanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri