Dioptrii...politice

Data publicării:
cab oftalmologic

Aparatură medicală de specialitate, cadre medicale şi pacienţi ...fără număr. La prima vedere totul pare că se petrece într-un cabinet medical.

De fapt, este sediul Partidului Naţional Liberal, Organizaţia de Femei. De două zile, acolo a fost improvizat un astfel de cabinet unde se acordă consultaţii gratuite.

Măsurarea tensiunii oculare şi chiar stabilirea dioptriilor sunt serviciile de care beneficiază pacienţii.

Spre exemplu, panoul special cu litere de diferite dimensiuni, întâlnit în orice cabinet oftalmologic, a fost montat pe perete lângă sigla partidului.

"Până acolo văd. L, T. Aici este ochişorul operat. Acum văd diferenţa, acum văd foarte bine" spune o pacientă.

Vestea că se acordă concultaţii medicale gratuite s-a răspândit repede în oraş, mai ales printre persoanele vârstnice.

Eugen Rogojină - pacient: "Azi dimineaţă când am ieşit din bloc am găsit în cutie un fluturaş de ăsta cu oferta domnilor. Şi am avut puţină treabă în oraş, şi zic hai să mergem şi aici. Sunt cu soţia împreună".

Andrei Pană - pacient: "E organizat cabinetul în camera lor de şedinţe, aici la partid, unde au spaţiu. Să plătească spaţiu în plus, dacă au spaţiu disponibil?"

Reprezentanţii Organizaţiei de Femei a Partidului Naţional Liberal din Galaţi spun că nu sunt la prima acţiune de acest gen. Cât despre spaţiul ales, decizia a fost luată pe criterii financiare.

Cristina Matei - vicepreşedinte Oragnizaţia de Femei PNL Galaţi: "Este o problemă să mergi în alt spaţiu pentru că şi costurile cresc foarte mult şi încercăm să facem în aşa fel încât să beneficiem de sprijin dacă este posibil, să fim ajutaţi cu o sală în care se poate desfăşura activitatea. După cum vedeţi e nevoie de mult spaţiu şi pentru controalele propriu-zise şi pentru persoanele care trebuie să stea în condiţii civilizate".

Cabinetul oftalmologic din interiorul partidului va fi deschis până pe data de 21 martie.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Bogdan Cazacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri