Directorul combinatului, faţă în faţă cu studenţii 

Data publicării:
studenti combinat

"Vestea bună este că anul viitor vom avea o creştere de 15 % şi plănuim să vindem două milioane de tone şi facem asta cu un singur furnal" a spus Bruno Ribo.

Cât de atraşi sunt studenţii de ideea de a lucra în combinat s-a văzut la finalul întâlnirii, când tinerii au participat la un sondaj cu răspunsuri în timp real.

S-a ajuns, astfel, la concluzia că platforma siderurgică este o opţiune de rezervă pentru tinerii studenţi pentru că aceştia au alte planuri de viitor.

"Aş vrea să termin facultatea de Inginerie din Galaţi, apoi să mă specializez pe proiectare şi apoi să mă angajez la o firmă de proiectare, dar dacă nu am norocul şi la ArcelorMittal e ok" a spus un student.

Bruno Ribo - director general Arcelor Mittal Galaţi: "Unul dintre motivele pentru care noi vrem să dezvoltăm colaborarea cu mediul universitar este să oferim universităţii subiecte bune de dezoltat şi de studiat şi poate să-i ajutăm să acordeze aspectele practice cu cele teoretice dezvoltate în curriculele lor".

Întâlnirea vine şi în contextul în care tinerii nu se mai orientează către facultăţile cu profil tehnic.

Marian Bordei - prodecan Facultatea de Inginerie ''Dunărea de Jos'' Galaţi: "A fost o perioadă, până să se dezvolte foarte mult universităţile private când era concurenţa foarte mare. Făceam înscrierile cu jandarmii, studenţii pe bănci, nu ştiu câţi nu apucau să se înscrie. Începând din 2006 a scăzut foarte mult numărul de candidaţi la admitere".

Cătălin Fetecău - decan Facultatea de Inginerie Universitatea ''Dunărea de Jos'' Galaţi: "Întâlnirea de astăzi este importantă nu neaparat din perspectiva angajărilor pe care le va face Arcelorul în viitor, important ca număr dacă ne referim la absolvenţii noştri, ci de beneficiul pe care îl vor avea studenţii participând la stagii de practică unde vor învăţa să se comporte în lumea reală, vor vedea care sunt problemele în lumea reală şi cred că se vor întoarce la cursuri cu un alt apetit".

Înainte de privatizare numărul persoanelor care lucrau la combinat ajungea la 27.000 de muncitori.

După privatizare, însă, au avut loc mai multe serii de disponibilizări, iar numărul angajaţilor s-a redus la 7.000. Numai anul acesta ArcelorMittal Galaţi a disponibilizat 400 de angajaţi, prin două programe de plecări voluntare din combinat.

Reporter: Iuliana Chitic
Operator: Liviu Hagiu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri