Două ambulanţe noi au ajuns la Galaţi

Data publicării:
ambulante noi dec

Cele două ambulanţe care au ajuns la Galaţi sunt produse în Franţa, au tracţiune 4x2 şi sunt destinate urgenţelor medicale fiind echipate corespunzător pentru a interveni în asemenea cazuri.

Valoarea unei singure astfel de autospeciale depăşeşte 65 de mii de euro.

Iuliana Chitic - reporter Digi24 Galaţi: "Una dintre maşini va ajunge la Târgu Bujor, acolo unde în urmă cu două luni o salvare a fost distrusă într-un accident de circulaţie. Cea de-a doua autospecială va ajunge la Pechea pentru a înlocui salvarea care are peste 700 de mii de kilometri în bord".

Mihai Polinschi - director Serviciul de Ambulanţă Judeţean Galaţi: "Aveam mare nevoie întrucât şi-aşa avem puţine maşini, iar unele dintre ele au kilometri enormi. Şi practic stau foarte mult în service, costă foarte mult reparaţiile lor.
Vă daţi seama că la rulajul acesta uzura este foarte avansată şi nu mai sunt eficiente".

Ambulanţele au fost înmatriculate deja, însă vor intra pe traseu abia după ce li se va încheia poliţa de asigurare Casco.

Mihai Polinschi - director Serviciul de Ambulanţă Judeţean Galaţi: "Noi sperăm ca într-o săptămână să le punem pe traseu".

Noile autospeciale rezolvă în mică măsură nevoile Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi care se confruntă cu un deficit de maşini.

Cu tot cu cele două autospeciale noi, parcul auto al ambulanţei Galaţi are 44 de maşini. Pentru a putea răspunde eficient celor aproape 70 de mii de solicitări pe an ar fi nevoie de aproximativ 60 de salvări.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că până la finalul anului va mai trimite un lot de 50 de ambulanţe în toată ţara.

Reporter: Iuliana Chitic
Operator: Gelu Mormoloc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri