Drumuri judeţene, sub nămeţi

Data publicării:
masina in zapada

Cornelia Mazilu, reporter Digi24 Galaţi: "Ne aflăm la mai puţin de 10 kilometri de oraş şi din acest punct nu se mai poate circula. Încă de azi noapte filtre ale Poliţiei au interzis accesul maşinilor pe drumurile judeţene blocate".

"Nu pot să trec pentru că nu e deszăpezit nimic. Aşteptăm ziua de mâine. Aşteptăm să se topească zăpada" a spus un şofer.

Şoferii care s-au încumetat, totuşi, să plece la drum au rămas cu maşinile înzăpezite, timp de câteva ore.

Ca să ajungă la magazin sau în oraş, câţiva localnici din comuna Smârdan au fost nevoiţi să se descurce singuri. Oamenii s-au înarmat cu lopeţi şi au început să deszăpezească drumul.

"De aseară, de când a stat furtuna trebuia închiriată o volă şi toată noaptea să umble prin comună, iar dimineaţă era bine" a declarat un localnic.

Pentru a ieşi din curte, o fată de 18 ani a săpat singură un şanţ, lung de aproape 100 de metri.

"Dăm zăpada, să mergem la magazin să ne cumpărăm alimente. De dimineaţă, de la ora 6 şi până acum, fac şanţul acesta. Greu merge, îmi îngheaţă şi picioarele" a spus tânăra.

Izolată de restul lumii, fără lemne şi curent electric, a stat luni noaptea o bătrânică în vârstă de 79 de ani din satul Cişmele.

"Nu am avut lemne, vai de capul meu, sunt necăjită. Mai aprind câte o lumânare, dar mi-e frică să nu ia foc şi o sting" a declarat bătrâna.

Autorităţile recunosc că sunt depăşite de situaţie şi intervin cu greu în zonele înzăpezite.

Cornelia Mazilu, reporter Digi24 Galaţi: "De mai bine de 12 ore de la oprirea viscolului, drumul judeţean DJ 31 rămâne în continuare închis. Nici până la ora aceasta, utilajele nu au intervenit, motiv pentru care mai multe localităţi sunt izolate".

Costel Fotea, reprezentant CJ Galaţi: "Deşi nu mai ninge, vântul nu mai suflă aşa tare, în câmp încă mai viscoleşte zăpada şi pe anumite zone ne este destul de greu".

Opt drumuri din judeţul Galaţi rămân în continuare închise după viscolul de luni, iar în cinci localităţi sunt în continuare probleme legate de alimentarea cu energie electrică.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Marian Munteanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri