Efemer și rece

Data publicării:
eminescu zapada

Statuia de zăpadă are peste doi metri înălțime și a fost concepută de un pensionar din Galați în așa fel încât să semene cu prima statuie din țară ridicată la Galaţi în cinstea poetului Mihai Eminescu.

Petru Darie - autorul sculpturii de zăpadă: "Avem o imagine elocventă jos, în parcul Eminescu. După cum vedeţi am băgat ceva şi de pe acolo, dar este altceva, bineînţeles".

Deşi versurile lui Mihai Eminescu nu l-au inspirat în mod direct pe artistul de ocazie atunci când s-a apucat de lucru, el spune că este un mare admirator al operei poetului naţional şi al poeziei, în general.

Petru Darie - autorul sculpturii de zăpadă: "Deşi este din zăpadă, rece, cum e acum, este cald întotdeauna în inimile noastre şi în sufletul nostru. Îmi place, sigur că da. Dar mai ales Luceafărul, Ce te legini, codrule, multe multe poezii pe care le am".

Autorul sculpturii nu este la prima încercare de a construi o replică din zăpadă a statuii poetului, mai ales că a lucrat în proiectare și este pasionat de desen. Este însă prima data când a și reușit să își ducă proiectul la bun sfârșit.

Petru Darie - autorul sculpturii de zăpadă: "Acum doi-trei ani, când a fost zăpadă şi zic: băi, îl fac pe Eminescu. Şi cineva m-a mai întristat. Şi chiar şi eu am rămas uimit că nu mi-a ieşit. A ieşit Avram Iancu".

Vecinii privesc cu admirație statuia apărută în fața blocului, în vreme ce trecătorii se opresc și fac fotografii.

"Super! Chiar îmi place, de asta m-am şi fotografiat. Mai rar aşa ceva" spune un trecător.

"E minunat! Minunat! O mână de aur. Chiar nu m-am aşteptat să iasă acea frumuseţe, ca un pensionar să reuşescă să facă ceea ce a făcut. Cred că este unic în Galaţi. Nu am mai văzut aşa ceva" declară alt gălăţean.

Petru Darie speră ca statuia construită de el să nu se topească prea curând și să rămână în fața blocului măcar până pe 15 ianuarie, atunci când este sărbătorită ziua de naștere a poetului.

Până atunci, va continua să o îmbunătățească în fiecare zi, până când va ajunge la forma ideală.

Reporter: Tudor Neacșu
Operator: Ionuț Mocanu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri