Elevi blocaţi în zăpadă

Data publicării:
elevi inzapeziti

Marţi seara pe drumul judeţean 242 care leagă Târgu Bujor de comuna Vârlezi, un microbuz şcoalar, plin cu elevi, a rămas blocat timp de două ore, până când a fost scos de un utilaj.

Ion Stamate - şoferul microbuzului şcolar: "A fost viscol, viscol puternic. Drumul e total impracticabil, nu e curăţat, nu-i nimic. Te găseşti cu alte maşini. Din cauză că m-am găsit cu maşini mici blocate am rămas şi eu suspendat, blocat".

Microbuzul a plecat din Târgu Bujor spre comuna Vârlezi, dar s-a întors în oraş, unde elevii au fost cazaţi la primărie câteva ore, după care la spital. Abia la ora 23:00 au ajuns acasă, la familiile lor. Asta după ce a fost deszăpezit un alt drum judeţean, o rută alternativă. Şi acolo zăpada măsura peste doi metri.

Laurenţiu Murgu, elev: "A fost foarte rău. Ne-am aperiat. Era viscol, zăpadă mare".

Cornel Murgu - tatăl elevului: "L-am sunat pe şofer, ne-a spus că băiatul e la şcoală, stă acolo, sunt cazaţi la şcoală. Pe urmă l-am sunat pe băiat şi a zis că sunt la spital. Am stat cu grijă, sunt tată".

Nedelia Portasă - director Şcoala Gimnazială Vârlezi: "Suntem foarte supăraţi, parcă am trăi în vestul sălbatic. Nimeni nu ar putea crede că în vremurile astea în care nici nu a nins, nici mare viforniţă nu a fost, totuşi la noi drumul a fost înfundat".

Primarul din Târgu Bujor le-a asigurat elevilor spaţii de cazare şi mâncare. A intervenit şi cu utilaje proprii pe lângă cele de la Consiliul Judeţean, dar crede că în câteva ore, viscolul va aşeza la loc zăpada înlăturată.

Laurenţiu Gîdei - primar Tg. Bujor: "Eu cred că dacă mâine suflă vântul în continuare din nou vom avea probleme şi utilajele trebuie să intervină pentru că este o zonă extrem de expusă viscolului şi zăpada abundentă aici se acumulează şi drumul este impracticabil".

An de an zona respectivă se blochează la fiecare ninsoare mai serioasă. Acea porţiune de drum, aflată lângă o serpentină, este una în care şoferii circulă cu mare atenţie chiar şi când nu ninge.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Gelu Mormoloc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri