Excelenţa, premiată de Primărie

Data publicării:
premii primarie

În cadrul Galei, au primit înalta distincţie de „Cetăţean de Onoare" al municipiului Galaţi, inginerul Corneliu Cloşcă, specialist în construcţii navale, Vasile Joantă, antreprenor cunoscut din Galaţi, scriitorul şi omul de cultură Corneliu Antoniu, precum şi Petrică Poalelungi, multiplu campion naţional.

Marius Stan, primarul municipiului Galaţi: "Este o formă de respect pentru cei care pentru oraşul nostru nu numai că plătesc taxe şi impozite, dar face ceva deosebit şi adaugă un plus de valoare pentru oraşul nostru".

Corneliu Antoniu, om de cultură: "Consider că acest premiu a fost acordat filialei noastre de scriitori care merită acest titlu".

Corneliu Cloşcă, specialist în construcţii navale: "Premiul acesta este o răsplată a unei munci intense timp de 40 de ani in proiectarea de nave".

Un premiu pentru performanţă a primit şi celebrul caricaturist Viorel Baciu.

Viorel Baciu, caricaturist: "Să spunem aşa că printr-o metaforă că democraţia a fost batjocorită, linşată şi chiar pusă la podea. Începe o nouă etapă în care meritrocraţia ia locul democraţiei. Şi să ştiu că e mai frumos cuvântul meritoriu, care vine din poartea municipalităţii".

Primarul Marius Stan a primit din partea lui Viorel Baciu o caricatură însoţită de un mesaj.

Marius Stan, primarul municipiului Galaţi: "Spune că în politică se zice că au succes cei buni de gură şi cei care ştiu să aplice lovitura sub centură. Aşa cum am spus la microfon imi doresc să nu mă schimb. Doamne fereşte, dar niciodată nu spui niciodată".

Gala s-a încheiat cu spectacolul "Ţara de dincolo de lumină", oferit în dar premianţilor.

Reporter: Cornelia Mazilu

Operator: Ionuţ Mocanu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri