Exerciţiu militar de amploare

Data publicării:
militar1

Misiunea militarilor dislocaţi în poligonul Smârdan a fost una dificilă. Distrugerea ţintelor inamice aflate la peste 10 kilometri distanţă. În spatele fiecărei rachete lansate s-au aflat zeci de soldaţi care au comunicat între ei non-stop.

Coordonatele trimise din centrul de comandă au fost respectate cu stricteţe în teren.

Rachetele de calibru 122 au atins ţintele inamice, pe care le-au distrus în totalitate.

Puterea mare de foc, capacitatea de a deschide focul cu precizie maximă într-un timp scurt şi în toate formele de luptă sunt principalele caracteristici ale sistemului LAROM. În plus, idiferent de condiţiile meteo această arma funcţionează perfect.

Adrian Obreja - reporter Digi24: "Aruncătorul de proiectile construit înainte de 1989, de provenienţă rusească, a fost modernizat în anul 2000, devenind astfel lasator multiplu de rachete. Ceea ce vedeţi lângă mine, poate lansa 40 de rachete în 20 de secunde, la o distanţă de peste 20 de kilometri".

colonel Vasile Muntean - comandant Batalion 83 Larom: "Scopul exerciţiului este să certifice capacitatea de luptă a structurii, astfel încât în cazul în care va fi notificată să intervină, ea să aibă viteza de reacţie foarte mică".

Exerciţiul desfăşurat în poligonul militar de lângă Galaţi, denumit „Viforul 15" este conectat la aplicaţia NATO „Trident Just 2015" care s-a derulat în poligonul Cincu, judeţul Braşov.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Gelu Mormoloc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri