Facultate modernă fără studenţi

Data publicării:
studenti basarabia

La admiterea din vară, Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi a scos la concurs 167 de locuri. Dintre acestea, 88 au rămas neocupate, toate la buget.

În aceste condiţii, facultatea nu a avut încotro şi a renunţat la specializările la care nu s-au strâns suficienţi candidaţi - biotehnologii pentru industria alimentară, ecologie şi protecţia mediului.

Petre Alexe, decan Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor: "Este pentru prima dată când avem o asemenea surpriză neplăcută şi culmea este că ea vine ca un răspuns la o invitaţie absolut specială. I-am invitat să înveţe lucrurile bine şi concret, să înveţe să facă lucrurile în primul rând".

Practica a fost cartea pe care Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor a mizat pentru a atrage cât mai mulţi candidaţi.

Mai ales că beneficiază de cea mai modernă infrastructură din ţară, cu trei laboratoare performante, în care studenţii învaţă să facă produse din carne, lactate şi bere. Rezultatele au apărut imediat în competiţiile naționale și internaţionale.

Cristi Dima, asistent doctor Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor: "Locul întâi la faza naţională şi apoi am înţeles locul şase la Paris din 15 ţări. Am avut un produs Danubian Dietetic Salami, un produs din carne, o combinaţie dintre grăsime animală, grăsime vegetală, o proteină din peşte".

Nectarul de dovleac, prăjitura ecologică şi acadeaua fără gluten sunt alte produse rezultate în urma practicii studenţilor. Inovațiile de aici și dotările moderne nu au contat însă foarte mult pentru studenți.

"Din pură curiozitate şi pentru că îmi place foarte mult biologia. Având în vedere că nu am luat bacul din prima sesiune, aş fi vrut la Litere dar şi aici e destul de ok" spune un tânăr.

"Nu pot să zic că m-am interesat aşa tare, mai mult m-am interesat de ofertele de joburi, cam ce salarii ar fi de început" declară alt student.

Reprezentanţii facultăţii au totuşi o explicaţie pentru acest fenomen.

Petre Alexe, decan Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor: "Absolvenţii de liceu cu o pregătire care ar fi trebuit să ajungă la noi au ajuns la alte facultăţi, în care există promisiunea de plecare afară, de fapt. Asta este toată miza".

În aceste condiţii, facultatea are în plan ca pe viitor să introducă noi specializări și să deschidă colaborări în străinătate.

Mai exact, de anul viitor s-ar putea introduce în programa şcolară două specializări - pescuitul oceanic şi nutriţie şi asistenţă socială.

În prezent, facultatea are colaborări cu firme importante din ţară în domeniul alimentar.

reporter: Georgiana Ciurea
operatori: Ionuţ Mocanu, Marian Munteanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri