Fără căldură de sărbători

Data publicării:
caldura

Situaţie incertă în ceea ce priveşte furnizarea energiei termice către gălăţeni. Datoriile continuă să crească şi nu se ştie cât timp Galaţiul va mai avea căldură.

Vasile Pârlog, director executiv Prefectura Galaţi: "Nu se poate face o predicţie pentru ce va urma în luna care vine. Ambele instituţii implicate aici, la data la care noi analizăm, au rezerve în a estima cu precizie ce se va întâmpla în luna decembrie."

Datoriile pe care Electrocentrale le are de recuperat de la cetăţeni sunt de ordinul sutelor de milioane. Primăria a alocat o sumă de trei milioane de lei pentru a mai acoperi din restanţe, dar dacă consumatorii nu vor începe să îşi achite facturile, de sărbători Galaţiul nu va mai avea căldură.

Sinan Mustafa, administratorul judiciar al Electrocentrale Galaţi: „Din estimările noastre cred că putem gestiona situaţia până în mijlocul lunii decembrie, dar după nu ştiu ce se va întâmpla dacă nu vom reuşi să încasăm sumele aferente."

Florin Popa, viceprimar Galaţi: „De la asociaţiile de proprietari dacă nu creşte volumul de plată, cuantumul de plată, riscăm să avem probeleme cu furnizarea energiei termice, iar Consiliul Local nu are ce să mai facă."

În momentul de faţă, societatea Electrocentrale funcţionează pe baza unui act adiţional care se prelungeşte în fiecare lună.

Sinan Mustafa, administratorul judiciar al Electrocentrale Galaţi: „Există riscul foarte mare ca acest oraş să rămână fără căldură atât timp cât Electrocentrale nu reuşeşte să-şi achite facturile la gaz."

Singurele instituţii care nu vor avea de suferit în cazul în care nu se va mai furniza energie termică în Galaţi, sunt unităţile de învăţământ şi spitalele care au centrale proprii.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Luigi David

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri