Farmacia cu medicamente hand-made. Unguentele sunt pregătite în propriul laborator din plantele culese din grădină

Data publicării:
farmacia naturista1

Pe Ion Bobaru, proprietarul spiţeriei din centrul Brăilei, fiecare dimineaţă îl găseşte în grădina cu plante medicinale. Acum este perioada culesului frunzelor de saschiu.

Ion Bobaru, proprietar: "Culesul se începe din iunie şi până la sfârşitul lui august. Se pot face două trei recoltări."

În grădina din spatele spiţeriei cresc zeci de specii de plante medicinale.

Adrian Obreja - reporter Digi24 Galaţi: "Vedeta grădinii cu plante medicinale este acest pom, Gingo Biloba, recunoscut la nivel mondial pentru calităţile sale terapeutice."

După ce sunt culese şi sortate cu mare atenţie, plantele ajung în laboratorul în care lucrează membri din trei generaţii ale familiei Bobaru.

Corina Andrei, studentă practicantă: "Este una dintre puţinele farmacii din ţară care menţine intact conceptul de farmacist."

Spițerul-șef a fost, inițial, tehnician agronom. După ce a absolvit facultatea de farmacie, a îmbinat cunoștințele.

Ion Bobaru - farmacist: "Mi-am schimbat profesia din agronom în farmacist şi nu regret acest lucru. Mai ales că astăzi există la nivel mondial tendinţa oamenilor de a folosi produsele tradiţionale."

Reţetele pe care le prepară Ion Bobaru sunt vechi, din vremea în care leacurile şi alifiile erau făcute doar din produse naturale, fără conservanţi.

Şi locul în care şi-a deschis spiţeria, acum 30 de ani, este unul cu tradiţie. În acelaşi spaţiu funcţiona, la începutul anilor 1900, cea mai cunoscută spiţerie din Brăila.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Liviu Hagiu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri