Fondurile europene, marea provocare pentru autorităţile locale

Data publicării:
ue

Municipiul Brăila a reuşit să utilizeze în ultimii zece ani 117 milioane de euro pentru 27 de proiecte cu finanţare din fonduri europene. Banii au fost folosiţi, între altele, pentru reabilitarea căii de rulare a tramvaiului şi a unor porţiuni de reţele edilitare, renovarea unor clădiri-monument şi a centrului istoric.

Nicoleta Şogor - reporter Digi24 Galați: „Proiectele europene cu care Brăila se mândrește includ modernizarea și reabilitarea a trei străzi din municipiu, implementarea unui sistem de supraveghere în vederea creșterii siguranței și prevenirii criminalității, precum și reabilitarea și consolidarea unor instituții de învățământ."

La Galați, absorbţia fondurilor europene s-a redus simţitor în ultimii doi ani. Statistic vorbind, din 2004 până acum, oraşul a folosit aproximativ 94 de milioane de euro din fonduri aprobate la Bruxelles. Bani din care s-au făcut mai ales lucrări de reabilitare a reţelei de apă-canal şi a unor artere rutiere. De asemenea, au fost modernizate şcoli şi s-a amenajat o piaţă angro.

Adrian Obreja - reporter Digi24 Galați: "Marea provocare pentru regiunea noastră va fi proiectul complex cu autostradă, port şi aeroport , care să lege Dobrogea de Galaţi sau Brăila. Pentru proiect există fonduri disponibile de 1,2 miliarde euro, care pot fi accesate în perioada 2014-2020. Dar autorităţile locale trebuie să aleagă cea mai bună soluţie de a lega Tulcea de Galaţi, adică un pod sau un tunel."

Fondurile europene continuă să fie marea provocare pentru administraţia locală a Dunării de Jos, fiindcă ele înseamnă şi cea mai mare şansă de a dezvolta regiunea.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Bogdan Stănescu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri