Forfotă în pieţele gălăţene

Data publicării:
gogonele

Vinete, ardei, roşii, murături sau prune. Sunt produsele care se vând cel mai bine în această perioadă în pieţele din Galaţi. Chiar dacă gospodinele au fost harnice încă de la începutul toamnei şi au pregătit conservele pentru sezonul rece, acum îşi fac ultimele provizii.

„Cam pe toate le-am făcut. Mai cumpăr nişte usturoi de toamnă" a spus o gălăţeancă.

„Zacuscă, conserve cu roşii, cu ardei, cu gogoşari. Mai am de pus murături, apoi varză şi gata" a declarat altă gospodină.

Gălăţenii nu cumpără, însă, în cantităţi foarte mari, iar comercianţii se plâng că au scăzut vânzările faţă de anul trecut. Sunt nevoiţi să mai coboare preţul pentru a nu rămâne cu marfa pe tarabe.

Le alegem marfa, mai scădem preţul, mai negociem" a spus un vânzător.

Mihaela Brazdeş, reporter Digi24 Galaţi:Chiar dacă vânzările au scăzut faţă de anul trecut, gălăţenii scot din buzunare şi 500 de lei pentru a-şi aproviziona cămările cu tot ce este necesar în anotimpul rece."

În această perioadă, un kilogram de castraveţi costă între doi şi trei lei. Preţul pentru un kilogram de roşii poate ajunge şi până la 4,5 lei, murăturile se vând cu 3,5 lei pe kilogram, iar vinetele se găsesc şi cu trei lei.

Preţuri legume

・castraveţi - 3 lei/kg
・roşii - 4.5 lei/kg
・murături - 3.5 lei/kg
・vinete - 3 lei/kg
・ardei Kapia - 3.5 lei/kg
・ardei gras - 2.5 lei/kg
・gogoşari - 4 lei/kg
・conopidă - 5 lei/kg

Reporter: Mihaela Brazdeş

Operator: Luigi David

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri