Furt de apometre

Data publicării:
apometre furate

Hoţii au intrat prin canalizare şi astfel au avut acces la apometrele blocurilor, dar şi la cele de la branşamentele individuale. Într-o singură noapte au fost furate 70 de bucăţi.

Alexandru Şerban - locuitor I.C. Frimu: "Sunt mai multe apometre. De la noi din scară au fost 3, două individuale, 1 general, de la scara 4 au fost individuale cât şi cel general, la scara de alături 6 individuale, La R3,R4,R6 au fost multe. Câteva zeci".

Oamenii au şi o bănuială în ceea ce priveşte hoţii. Modul de operare al furtului i-a pus pe gânduri.

Marin Gaiu - locatar I. C. Frimu: "La atâtea apartamente, blocuri de la care s-a furat cred că nu a fost un singur hoţ de mâna a şaptea. Sunt organizaţi aştia, nu sunt la întâmplare".

Alexandru Şerban - locuitor I.C. Frimu: "Bănuiala, neoficial, din ce am auzit că se zvoneşte, ar fi ori foştii angajaţi Apaterm care au fost daţi afară, ori angajaţii Apă-Canal puşi să facă rău. De ce vă spun asta. Dacă ar fi fost nişte hoţi care ar fi vrut să ducă la fier vechi aceste apometre fiind din bronz, le-ar fi furat pe toate. Dar cele de apă caldă nu au fost furate, au fost furate numai cele de apă rece".

Cornelia Arnăutu - purtător de cuvânt Apă Canal: "Nu ne putem pronunţa. Dacă îi depistează poliţia. Noi toţi aceşti contori îi declarăm la poliţie pentru că e un prejudiciu. Pănâ acum nu avem nicio reclamaţie soluţionată. Prin urmare nu putem să facem afirmaţii de genul ăsta. Este foarte posibil. Sunt foarte mulţi instalatori".

Costurile înlocuirii apometrelor furate le-au suportat locatarii. 600 de lei bucata. Altfel, oamenii nu ar fi avut apă nici acum.

Marlena Matei - locatar I.C. Frimu: "Am plătit 110 lei ca să vină să ne pună alt ceas şi mai sunt următoarele cinci rate".

La dispeceratul poliţiei s-au înregistrat în câteva ore 60 de apeluri. Toate legate de furturile de apometre.

Bogdan Cojocaru - purtător de cuvânt IPJ Galaţi: "În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, acesta fiind înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi în vederea atribuirii numărului unic".

Locatarii se tem că apometrele înlocuite vor fi, din nou, ţinta hoţilor având în vedere că nu pot fi securizate.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Marian Munteanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri