Gălăţenii nu merg să îşi ridice cardurile

Data publicării:
card sanatatee

Cozile din alte oraşe formate la Casele de Sănătate sunt de negăsit la Galaţi. Dacă în alte zile veneau sute de persoane pentru a intra în posesia cardurilor, acum este pustiu.

dr. Elena Vrabie, director general CJAS Galaţi„Este într-un ritm mai lent venirea. Au fost situaţii când veneau şi 200-300 de persoane pe zi, dar acum nu sunt aşa multe persoane. Poate acolo sunt oamenii mai conştienţi că trebuie să-şi ridice acest card. Poate la noi este o problemă că nu pot să vină, deşi programul este prelungit."

Gălăţenii nu se înghesuie la ghişee deoarece mulţi dintre medicii de familie au decis să ridice ei cardurile.

dr. Elena Vrabie, director general CJAS Galaţi: „Toţi medicii din judeţ, din mediul rural, dar şi din celelalte municipii au luat cardurile. Mare parte din medicii şi din Galaţi le-au luat. Au mai rămas doar 39 de medici din Galaţi care nu le-au ridicat."

Iar cei care vin să-şi ridice cardul o fac pentru că au nevoie urgent de el.

„Nu mi-a trebuit sincer. Nu am avut nevoie de cardul de sănătate şi acum având un copil mic pe care trebuie să-l duc la creşă îmi trebuie musai cardul de sănătate ca să-l înscriu la creşă" spune o localnică.

În total, la nivelul judeţului Galaţi aproape 14.500 de persoane nu şi-au ridicat nici până acum documentele electronice de sănătate.

Reporter. Mihaela Brazdeş
Operator: Ionuţ Mocanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri