Gheorghe Bunea Stancu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare

Data publicării:
bunea iar2

Gheorghe Bunea Stancu a fost ridicat de la domiciliul său din Brăila şi dus la Penitenciarul Galaţi, unde îşi va ispăşi pedeapsa.

Sentinţa vine după ce, în 2009, acesta i-ar fi propus omului de afaceri Ioan Niculae să "contribuie" la campania electorală a lui Mircea Geoană cu un milion de euro.

Ioan Niculae, om de afaceri: "N-am finanţat cu atât mai puţin ilegal, n-am finanţat nici legal. N-am vrut să finanţez. Dosarul mi se trage de la faptul că am refuzat să finanţez campania".

De fapt, omul de afaceri a acceptat, însă a pus o condiţie: să poată influenţa decizia alegerii miniştrilor economiei şi a şefilor Romgaz şi Transgaz.

Ţinta lui Ioan Niculae era, spun procurorii, să obţină gaze ieftine pentru firmele sale. Declaraţii importante în acest dosar a dat şi Viorel Hrebenciuc, fost șef al campaniei lui Mircea Geoană în alegerile prezidențiale din 2009.

Ioan Niculae, om de afaceri: "Nici măcar nu pot să-l urăsc pentru minciuna pe care a spus-o. Era într-o situaţie disperată. pentru băiatul lui, pentru el. A minţit".

Mircea Geoană a condamnat ceea ce fostul său şef de campanie le-a povestit judecătorilor. Fostul candidat la preşedinţie susţine că nu a fost implicat în nicio afacere ilegală.

Mircea Geoană, senator: "Nu e niciun element de asociere a unui gest, intervenţie a mea cu privire la finanţarea campaniei din 2009." 

În primă instanţă, în noiembrie 2013, judecătorii au decis să îi achite pe inculpaţii din dosar.

Reporter: Ana-Maria Dobre
Operator: Luigi David

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri