Gospodinele îşi pregătesc cămara pentru iarnă

Data publicării:
piata1

Forfotă mare dis de dimineaţă în pieţele gălăţene. La început de toamnă, gospodinele colindă pieţele pentru a cumpăra cele necesare conservelor pentru iarnă.

"Preţurile sunt destul de piperate, nu vedeţi şapte lei fideluţa. Dar ţinând cont de timpul care a fost, ploi n-au fost, îi dăm înainte. Până acum am pus pentru iarnă castraveţi, vinete, am mai pus fasole lată, la sterilizator, dar mai e mult de făcut" a spus o gospodină. 

"De-acum am început. De-acum fac zarzavatul, fac sucul, o mâncare de ardei fac, vinete la borcan, de toate câte oleacă. E lungă iarna şi până în aprilie-mai, încolo, este de consumat" a spus altă gălăţeancă.

Şi bărbaţii se implică în pregătirea cămării de iarnă.

"Eu sunt cu căratul, dânsa cu pregătitul" a declarat soţul unei gospodine.

Comercianţii, fie ei producători sau nu, se plâng că anul acesta nu a fost unul bun şi că în ciuda preţurilor acceptabile, spun ei, rămân cu marfa pe tarabe.

"Vremea nu ne-a ajutat anul acesta pe niciunul. Lumea caută vinete, roşii, castraveţi, de toate, dar câte puţin. Preţurile nu sunt mari, nu, chiar sunt foarte bune. Nu văd atât de scump că dovlecelul este 1,5 lei sau că vânăta este 2,5 lei sau păstaia-i 4 lei" a spus un comerciant.

Cei care nu s-au aprovizionat până acum aşteaptă ziua recoltei, când speră că preţurile vor fi mai mici.

Reporter: Iuliana Chitic
Operator: Liviu Hagiu 

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri