Gratis cu autobuzul

Data publicării:
abonamente

Până să fie aprobată noua hotărâre de Consiliu Local, beneficiau de gratuitate sau reducere la abonamente doar câteva categorii sociale.

Mihaela Brazdeş, reporter Digi24 Galaţi: „Până acum beneficiau de gratuitate doar pensionarii cu venituri până într-o mie de lei, iar elevii şi studenţii aveau o reducere de 50% la abonamentele pe o singură line."

Începând cu 1 februarie, beneficiarii pot călători gratuit dacă şi-au luat abonamentul.

Marius Stan, primarul municipiului Galaţi: „Am mers pe principul dacă merge mia, merge şi suta. Dacă Transurbul oricum înghite, deocamdată, atâţia bani şi atâta subvenţie, ar trebui să facă şi acest serviciu gratuit."

Cei mai nerăbdători au fost pensionarii, care s-au aşezat la coadă încă de la primele ore ale dimineţii.

„Mă mir, mă miră faptul că după atâţia ani dă şi el gratuitate. Pensionarii sunt aşa, jumătate de pensie o dau pe tratamente şi medicamente. Spitalele nu te primesc fără bania spus o pensionară.

„E bine, mi se pare corect. Am şi eu nepot student acum şi e bine să se dea" a spus o gălăţeancă.

„Anul trecut ne-a tras în piept domnul primar, că nu ne-a dat. Dacă depăşea 10 milioane, nu ne mai dădea" a spus un pensionar.

Pentru a evita aglomeraţia şi cozile, conducerea societăţii de transport local a găsit o soluţie.

Genica Totolici, director SC Transurb Galaţi: „Pentru elevi şi studenţi am zis să ne organizăm să mergem în facultăţi şi licee şi să eliberăm acolo abonamentele pentru a nu mai sta la cozile din oraş."

Dacă pe de o parte, această măsură îi bucură pe gălăţenii, unii se gândesc cu groază la aglomeraţia care va fi în mijloacele de transport. Pentru a evita acest lucru, societatea de transport local va mări numărul autobuzelor de pe traseu mai ales la orele de vârf.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Gelu Mormoloc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri