Groapa de gunoi "rezidențială" a Brăilei

Data publicării:
groapa gunoi1

Ana-Maria Dobre - reporter Digi24: "Ceea ce ar fi trebuit să fie un modern ansamblu rezidenţial, la marginea cartierului Chercea, unde tinerii până în 35 de ani din Brăila au primit loturi pentru construirea unei locuințe s-a transformat într-o imensă groapă de gunoi. Și nu orice groapă de gunoi, ci una cu trotuare și borduri, de altfel, singura investiție a municipalității făcută în ultimii patru ani, în acest cartier".

Terenul folosit ca loc pentru deşeuri face parte din suprafaţa pe care Consiliul Local Brăila a hotărât, în urmă cu patru ani, să o atribuie în folosinţă gratuită pentru construirea de locuinţe.

În total este vorba despre 136 de loturi, din care, până în prezent, au fost date în acest cartier 40.

Alexandru Marușca -beneficiar teren: "În primul rând, nu am curent electric aici, casa e la roșu după cum se vede, gunoaie, vecinii de aici din cartier tot aduc gunoaie, cu căruțe, cu mașini, platformă, am făcut sesizări la primărie, dar se pare că e indiferență totală".

Firma care a câştigat contractul pentru realizarea de utilităţi este cea în spatele căreia se află fostul președinte al CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.

Pentru cinci milioane de lei, bani alocați din bugetul municipalității, societatea trebuia să le asigure oamenilor din zonă, străzi pe care să poată circula. S-au făcut doar trotuare, pentru că odată cu arestarea fostul șef al CJ, au fost sistate și lucrările.

Ștefan Mihăilă- beneficiar teren: "Era un proiect astă toamnă s-o asfalteze, cum au făcut, frumos au făcut, n-a mai apucat. A intervenit ce a intervenit cu Bunea Stancu, l-a arestat la domiciliu și-a restras oamenii și aici nu mai face nimeni nimic".

Cu toate acestea, oamenii plătesc în continuare impozite și taxe locale. În schimb, primesc doar promisiuni.

Aurel Simionescu-primarul municipiului Brăila: "Ca să-și delimiteze curtea să nu mă trezesc cu gunoaie în curtea respectivă, puteau să o facă. Aici este și vorba de cât interes din partea celor cărora noi le-am dat spațiile respective".

Dan Apostol- director Serviciul de Utilitate Publică și Gospodărire Locală Brăila: "Operatorul de slaubritate din zonă ridică gunoiul săptămânal de la fiecare gospodărie și a avut rugămintea ca cetățenii care locuiesc în cartier să-și depoziteze gunoiul în fața porții. Sunt și unii cetățeni care nu au fost acasă probabil ca să știe..și-l aruncă la întâmplare".

Până când autoritățile vor depăși stadiul de promisiuni, zeci de terenuri vor rămâne îngropate sub munții de gunoaie.

reporter: Ana-Maria Dobre
operator: Luigi David

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri