Haos la Consiliul Judeţean Brăila

Data publicării:
cj braila

Scandalul din cadrul Consiliului Judeţean Brăila a început pe data de 5 septembrie. Atunci, vicepreşedintele PNL, Ovidiu Nechita, a fost revocat din funcţia de preşedinte al CJ Brăila, de către un grup de consilieri.

Prefectura a decis că şedinţa este nelegală şi a sesizat Tribunalul. În urma unei decizii a instanţei, Nechita trebuie să-şi reia funcţia. Lucru care nu este pe placul primarului social democrat.

Aurel Simionescu - primarul municipiului Brăila: "Acea şedinţă era legală şi este legală. Este un punct de vedere pe care mi-l menţin. Nu este nicăieri în lege o observaţie în legătură cu câte şedinţe se pot ţine şi care să fie ordinea de zi".

Ba mai mult, primarul Brăilei s-a oferit să devină mediator între liderii politici pentru a scoate din criză judeţul. În schimb, adversarii politici ai PSD-ului salută decizia Prefecturii de a sesiza Tribunalul. Şi îi răspund primarului Simionescu.

Alexandru Nazare - preşedinte PDL Brăila: "Eu nu am mai întâlnit nicăieri în ţară locuri în care să se întâmple lucruri de astea. Grămezi de pucişti, organizate, care să încerce să pună mâna pe consiliul judeţean aşa cu o nonşalantă sfidare a legii. Nu am mai văzut".

Cu toate astea, există informaţii că la următoarea şedinţă de consiliu judeţean, consilierii PDS-UNPR vor încerca din nou revocarea din funcţia de preşedinte al CJ Brăila a liberalului Ovidiu Nechita.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Luigi David

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri