HOCHEI. Galaţiul a ratat o nouă competiţie europeană

Data publicării:
hochei nou2

Chiar dacă patinoarul din Galaţi oferea cele mai bune condiţii dintre toate candidatele, federaţia europeană a decis ca grupa să se joace în Polonia. Motivul invocat a fost din nou lipsa unui aeroport în zona Galaţiului.

Mihai Brandabur - preşedintele CSM Dunărea Galaţi: "Am încercat să aducem grupa s-o jucăm la Galaţi anul acesta, dar au fost trei puncte cu care ne-au depăşit, în sensul că aeroportul din Polonia este la 40 de minute de mers pe autostradă, faţă de locul unde se va desfăşura competiţia. La noi durează trei ore şi jumătate şi nu prea pe autostradă".

Pe lângă lipsa aeroportului, care a fost hotărâtoare, organizatorii au mai invocat şi alte motive.

Mihai Brandabur - preşedintele CSM Dunărea Galaţi: "Şi anul trecut, şi acum doi ani Cupa Continentală, grupa noastră, s-a ţinut în România, o dată la Ciuc, o dată la Braşov, şi astea toate au contat. Cei din Marea Britanie au ales şi ei să joace în Polonia, că le este mai aproape decât România".

Dunărea Galaţi va juca în premieră în Cupa Contenentală, după ce a câştigat Liga Naţională de Hochei pe Gheaţă.

Hocheiştii gălăţeni vor evolua în Grupa C, alături de campioanele Poloniei şi Marii Britanii.

De asmemenea, din grupă va mai face parte şi câştigătoarea unui turneu din primul tur, în care vor evolua campioanele din Turcia, Bulgaria, Serbia şi Israel.

Reporter: Marius Ţuca
Operator: Marian Munteanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri