Hocheiul prinde viaţă la Brăila

Data publicării:
hochei copii-1

Aproape 200 de copii din şapte localităţi din ţară şi din Republica Moldova au umplut Patinoarul din Brăila în week-end. A şasea ediţie a Memorialului Stelian Rusu a adus faţă în faţă echipe de copii din Bucureşti, Galaţi, Miercurea Ciuc, Târgu Mureş, Târgu Secuiesc, Ploieşti şi Chişinău. Evenimentul s-a dorit a fi un preambul la înfiinţarea în oraşul Brăila a unui centru hocheistic sub îndrumarea legendarului sportiv gălăţean Cătălin Geru. Centrul va funcţiona în cadrul clubului Sport Plus Brăila.

Cătălin Geru, fost hocheist: "Sper din suflet ca această competiţie să fie un început pentru hocheiul din Brăila şi pentru hocheiul românesc: înfiinţarea unui nou centru, ceea ce ne dorim cu toţii, cei care am pornit la acest proiect".

Costi Baciu, preşedinte Sport Plus Brăila: "Sport Plus Brăila s-a implicat într-o idee generoasă, care a venit de la nişte băieţi generoşi, nume ale hocheiului românesc, în frunte cu Cătălin Geru. Nu putem să rămânem impasibili la o idee de nou şi la o idee de a se face o ramură sportivă inedită în Brăila".

Atât reprezentanţii Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă cât şi cei ai centrelor de tradiţie din ţară urează Brăilei bun-venit în peisajul hocheistic românesc şi îi încurajează pe părinţi să îşi îndrepte copiii către acest sport.

Alexandru Hălăucă, secretar general FRHG: "Încercăm să dezvoltăm hocheiul şi în celelalte oraşe. Ne bucurăm că îl avem aici pe Geru Cătălin, care a reprezentat la nivel înalt hocheiul românesc".

Cristi Munteanu, antrenor Gladiators Dunărea Galaţi: "Hocheiul este sportul de echipă cu cea mai mare viteză de joc. În primul rând, hocheiul te învaţă să stai în picioare şi să te ridici fără ajutor atunci când eşti la pământ. Este, cred, lecţia de viaţă cea mai importantă pe care poate să o aibă un copil".

Copiii pot începe să joace hochei încă de la vârsta de patru ani. Cei care doresc să practice acest sport sunt aşteptaţi la Patinoarul din Brăila, acolo unde vor avea loc antrenamentele, pe timp de iarnă.

reporter: Marius Ţuca

operator: Ionuţ Mocanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri