În căutarea unui flaut fermecat. O gălăţeancă a fost admisă la Conservatorul de Muzică din Paris, dar trebuie să-şi schimbe flautul

Data publicării:
tina flaut1

Ea este Tina, o gălăţeancă de 19 ani, a cărei stea se află în Franţa, la Conservatorul Internaţional de Muzică din Paris. Este îndrăgostită de muzică de când se ştie, iar de la vârsta de 11 ani flautul i-a schimbat viaţa.

Tina Roman, artistă: "Este un instrument minunat, pe care îl iubesc. La flaut cântau numai îngerii. Are un sunet minunat, un sunet Dumnezeiesc pot să spun."

Nu e de mirare că după 8 ani de studiu la Liceul de Arte "Dimitrie Cuclin" din Galaţi, Tina şi-a dorit să ajungă într-un loc magic, special creat pentru cei care trăiesc pentru sunete muzicale: Conservatorul Internaţional de Muzică din Paris.

A dat o audiţie în luna februarie şi a fost admisă. Fericirea ei a fost însă de scurtă durată.

Tina Roman, artistă: "Profesorul de la Conservator, domnul Kakanof mi-a spus că flautul meu este de grădiniţă. Exact aşa s-a exprimat, iar eu am crezut că nu este adevărat. Şi mi-a explicat că pentru a face performanţă îmi trebuie un flaut semiprofesional."

Pentru acest lucru însă Tina trebuie să facă rost până în septembrie de 5000 de euro.

Nu a reuşit să strângă decât 130 de euro, prin intremediul unui site destinat donaţiilor.

Ideea de a urma Conservatorul la Paris i-a venit de la sora ei de 22 de ani, care a studiat în acelaşi oraş şi care locuieşte momentan în capitala Franţei.

Iulia Roman, sora Tinei: "Ea cânta oriunde şi oricum, chiar în tramvai. Oricine o întreba ai ceva să cânţi, nu era timidă, participa la concursuri, vroia să arate lumii ce are de oferit."

Şi profesorii din cadrul Liceului de Arte din Galaţi au numai cuvinte de laudă despre Tina, care îi încântă cu talentul ei chiar şi la lecţiile de filozofie.

Doru Căstăian, profesor de filozofie: "Tina are un talent absolut debordant, şi nu o spun doar eu, o spun profesorii de specialitate, o spun nume grele din muzica românească, amintesc de Mircea Tiberian."

Tina Roman a câştigat până acum numeroase trofee şi diplome de merit la concursurile muzicale la care a participat.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Gelu Mormoloc

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri