În căutarea unui loc de muncă. În Galaţi sunt aproape 19.000 de şomeri

Data publicării:
someri1

În fiecare zi, zeci de gălăţeni calcă pragul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Galaţi.

Din păcate, oferta de locuri de muncă disponibile nu prea îi atrage pe şomerii care îşi caută o slujbă.

Nu prea îşi dau interesul elevii pentru anumite meserii. Salariile nu sunt foarte motivante şi mulţi caută muncă puţină, bani mulţi şi nu prea se găseşte la noi" a spus un şomer.

„Probabil o să plec din ţară. Nu cred că e mai bine acolo, dar dacă altă variantă nu am, o să o încerc şi pe asta" a spus alt gălăţean fără un loc de muncă.

Rata şomajului la Galaţi, creşte în fiecare lună, în acest moment ajungându-se la un procent de 9,17%.

Nicoleta Harţegan, director executiv adjunct AJOFM Galaţi: "Rata este în creştere. Creşterea este datorată faptului că în lunile iunie şi iulie au intrat în evidenţa noastră absolvenţii de învăţământ liceal."

Am terminat liceul la Colegiul Naţional Costache Negri şi acum profit de ocazia asta să îmi bag şomajul" a spus un absolvent.

81 de locuri de muncă sunt disponibile, în acest moment, la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Nicoleta Harţegan, director executiv adjunct AJOFM Galaţi: „Piaţa muncii este într-o continuă schimbare. Din păcate, suntem într-un oraş care a fost profund industrial şi cunoaştem criza care ne-a lovit şi decăderea care a avut loc."

Pe lista AJOFM Galaţi apar şi slujbe inedite.

Mihaela Brazdeş, reporter Digi24 Galaţi: „La Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Galaţi sunt înregistrate şi posturi mai puţin obişnuite, precum îngrijitor de copii, maseor sau confecţioner. Cele mai multe locuri disponibile de muncă sunt, însă, pentru meseriile de electrician şi agent de pază."

Pentru meseria de electrician de întreținere și reparație nave sunt disponibile 20 de locuri de muncă.

Cei care vor să se angajeze ca paznic sau agent de pază și ordine au la dispoziţie câte 10 posturi, iar pentru meseria de confecționer-asamblor textile, pe listele AJOFM Galaţi sunt înregistrate 9 locuri de muncă. 

Numărul şomerilor va creşte la Galaţi după ce se va încheia şi cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Florin Gîlcanu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri