Început de an școlar printre șantiere

Data publicării:
lucrare scoal

Copii încep şcoala. Dimineaţa e nebuneală, maşini multe, praf, zgomot, mizerie, nu ştiu cum o să fie" a spus o mămică.

Cei mai afectaţi de lucrările care se desfăşoară în cartierul Micro 19 sunt copiii care învaţă la unităţile şcolare din zonă.

Elena Costandache, administrator Grădiniţa nr. 41 „Codruţa": „Se începe şcoala, dar este un calvar. La noi strada din faţa bisericii Sf. Ana, Grădiniţa „Codruţa", este desfundată, sunt începute lucrări. Nici măcar pietriş nu este pus ca să putem intra în curtea grădiniţei."

Lucrările au început încă din primăvară, însă şi acum se află la stadiul de nivelare a terenului.

Mihaela Brazdeş, reporter Digi24 Galaţi: „Peste patru luni de zile aici vor fi amenajate o parcare, un parc şi un loc de joacă pentru copii. Până atunci, însă, locatarilor din zonă nu le rămâne altceva de făcut decât să suporte praful şi zgomotul făcut de utilajele care lucrează."

Primarul Galaţiului spune că până la terminarea lucrărilor locuitorii din zonă trebuie să se înarmeze cu... multă răbdare.

Marius Stan, primarul municipiului Galaţi: Sper ca odată cu terminarea lucrărilor să dispară praful, după cum vedeţi şi străzile adiacente sunt sistematizate, urbanizate, modernizate, astfel încât va fi strat proaspăt de asfalt, nu va mai fi praf."

Municipalitatea promite că până la începutul anului 2015 lucrările vor fi gata. Valoare investiţiei pentru amenajarea parcării şi a parcului din Micro 19 este de aproape 4.800.000 de lei.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Bogdan Cazacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri