Incidente administrative la vot 

Data publicării:
votanti

Probleme la Buzău cu puţin înainte de deschiderea secţiilor de votare. Procesul electoral a întârziat cu o jumătate de oră, după ce preşedintele secţiei de votare nr.23 de la Grupul Şcolar CFR s-a îmbolnăvit şi a ajuns la spital.

Astfel, membrii comisiei nu au putut intra în secţie deoarece cheia era, conform legii, la preşedinte. Membrii comisiei au luat decizia să spargă uşa sălii de clasă unde era amenajată secţia de votare.

Felicia Mirea, locţiitorul secţiei de votare nr. 23 Buzău: "Am cerut adresa doamnelor, mi-au spus că nu răspunde la telefon. Într-un final, am spus că până ajung unde stă respectivul, spargem uşa ca să dăm drumul la secţia de votare cât mai repede, să meargă totul bine."

Şi în comuna Mărăcineni preşedintele unei secţii de votare a ajuns cu salvarea în spital după o criză de diabet.

Mihai Stănescu - preşedinte BEJ Buzău: "Preşedinta, fiind prezentă la ora şase jumătate,de asemenea a avut un puseu de boală. A venit salvarea, a luat-o şi în această situaţie atribuţiile acesteia au fost luate de locţiitoare."

În judeţul Buzău au fost 427 de secţii de votare şi au fost aşteptaţi la cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale peste 399 de mii de alegători.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Bogdan Vlădoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri