Investiţii NATO în România

Data publicării:
ex smardan

Primele discuţii dintre Mircea Duşa şi generalul Adrian Bradshaw au avut loc chiar în poligonul militar de la Smârdan, acolo unde se desfăşoară o serie de exerciţii sub egida NATO.

Mircea Duşa - ministrul Apărării Naţionale: "Am avut o discuţie despre înfiinţarea celor două comandamente din România şi respectarea termenelor de operaţionalizare a acestora, despre planificarea militarilor care vor activa în aceste comandamente".

Modernizarea armatei române este unul dintre obiectivele principale comune ale celor două părţi.

Mircea Duşa - ministrul Apărării Naţionale: "Obiectivele pe care ni le propunem pe termen scurt şi pe termen mediu pentru înzestrarea şi modernizarea armatei şi despre felul în care cheltuim banii care sunt alocaţi din fonduri NATO".

Infrastructura militară din România este în curs de modernizare acum, cu bani de la Alianţa Nord Atlantică. Este vorba despre aeroportul Feteşti, baza militară Mihail Kogălniceanu, poligonul Cincu, dar şi baza aeriană de la Câmpia Turzii.

Mircea Duşa - ministrul Apărării Naţionale: "În cursul acestei săptămâni am început o nouă investiţie de modernizare a bazei 90, modernizarea constând în extinderea platformei pentru parcarea avioanelor grele. Această investiţie va fi în jur de nouă milioane de euro, din care şapte milioane fonduri NATO şi două milioane fonduri proprii, fonduri din bugetul ministerului apărării".

Alte 30 de milioane de euro vor fi cheltuite pentru aeroportul Feteşti. În mare parte, aceşti bani provin din fondurile NATO.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Dan Lare

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri