Jungla din parc. Vegetaţia din parcul de la ieşirea din Galaţi depăşeşte un metru

Data publicării:
parc selgros

Parcul de la ieşirea din Galaţi arată mai degrabă ca o junglă decât ca un loc în care s-au investit, în urmă cu mai puţin de trei ani, 1,6 milioane de lei.

Iuliana Chitic - reporter Digi 24 Galaţi: "Vegetaţia din unul dintre cele mai mari parcuri din Galaţi depăşeşte înălţimea unui om. Iarba a crescut chiar şi printre dalele de pe alei, iar firma de gospodărire urbană şi Primăria îşi pasează responsabilitatea administrării parcului de la una, la alta".

Daniela Stroia - purtător de cuvânt Gospodărire Urbană Galaţi: "Noi lucrăm în colaborare cu inspectorii din direcţia tehnică a primăriei municipiului Galaţi, ne consultăm, dânşii ne dau indicaţii şi ulterior efectuăm aceste lucrări specifice".

Pe lângă căpuşe şi haite de câini, cei care mai au curajul să se plimbe prin parc spun că au văzut chiar şi şerpi prin buruienile înalte de peste un metru.

"Da, da, am văzut şerpi în partea cealaltă, pe scări, coborâţi în partea cealaltă. Asta pe timpul când era cald tare" a declarat o localnică.

"Poate este cine ştie ce gânganie prin boscheţi. Eu n-am văzut şerpi şi nici căpuşe, dar copiii spun că au văzut şerpi morţi" a spus o gălăţeancă.

Vegetaţia şi-a făcut loc printre şipcile băncilor, dalele aleilor şi ale treptelor. Chiar şi în nisipul din spaţiul de jocă destinat copiilor au crescut buruieni.

Iuliana Chitic - reporter Digi 24 Galaţi: "Cei care se aventurează totuşi la o plimbare prin parc, cu greu vor găsi o bancă care să nu fi fost acaparată de vegetaţie".

"Nici vorbă să arate a parc. Arată jalnic, foarte urât. Trebuie să se ia o măsură, să facă cineva ceva că sunt o grămadă de copii, e ditamai cartierul. Vegetaţia asta care este crescută, n-a tăiat-o nimeni. Toată vara nu a venit nimeni să taie" a declarat o altă localnică.

Mai mult decât atât, instalaţiile electrice au fost vandalizate, iar fântânile atreziene nu mai funcţionează.

Autorităţile promit că vor schimba faţa parcului în primele zile ale lunii septembrie.

Reporter: Iuliana Chitic
Operator: F. Gîlcanu, L. David, B. Cazacu 

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri