Juniorii gălăţeni pedalează

Data publicării:
biciclete copii

60 de prichindei cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani s-au strâns în parcarea unui hipermarket din oraş pentru a participa la un concurs de îndemânare pe bicicletă.

Susţinuţi de părinţi sau bunici, toţi au luat probele în serios, şi-au pus casca de protecţie - o condiţie obligatorie pentru a participa la concurs- şi au dat startul la distracţie.

Cei mici au parcurs pe bicicletă un traseu care a cuprins mai multe tipuri de obstacole. Toţi s-au declarat încântaţi de concurs şi îndrăgostiţi de ciclism.

"Eu merg cu bicicleta de vreo cinci ani. Îmi place aşa mult pentru că e ca şi când ai zbura, doar că ai ghidonul în faţă" spune un participant.

"Mi se pare frumos. Mai ales acum că am o bicicletă mai mult de munte şi vreau să mă plimb, îmi place. Concursul mi se pare greu, am fost şi anul trecut şi nu m-am calificat" povesteşte alt copil.

Toţi participanţii au fost răsfăţaţi cu premii.

Verginica Negoiţă, reprezentant Bike Works: "Pentru fiecare copil am avut un pachet de concurs, în care am pus dulciuri din partea sponsorilor şi apă şi alte nebunii de genul. Iar pentru premii, premiile reprezintă produse special pentru bicicletă. Ca să se educe să-şi îngrijească bicicleta, să o echipeze cu sonerie, cu bidon de apă".

Aceasta a fost a două ediţie a concursului de îndemânare pe bicicletă. În acest an vor mai exista alte ediţii, una pe 16 mai la Brăila, şi două la Galaţi, în luna august.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Ionuţ Mocanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri