La un pas de faliment: Oţelul şi-a suspendat activitatea

Data publicării:
otelul

Oţelul este la un pas de a pune lacătul pe uşă. Activitatea campioanei din 2011 a fost suspendată după ce adunarea creditorilor a respins planul de reorganizare propus de administratorii clubului. Jucătorii au fost trimişi acasă şi li s-a transmis să îşi caute echipă. Mai mult, pentru că nu se vor mai antrena la baza sportivă a Oţelului, jucătorii vor primi dezlegare să se antreneze cu orice altă echipă îi primeşte în programul de pregătire. Jucătorii şi conducerea sportivă a clubului cred că acesta este semnalul clar că Oţelul va intra în faliment şi se va desfiinţa.

Aurelian Stamate, director sportiv FC Oţelul: "Activitatea se suspendă până pe 25 februarie datorită faptului că planul de reorganizare nu a fost aprobat de adunarea creditorilor. Jucătorii au fost chemaţi să îşi depună cereri la adunarea generală a creditorilor că doresc să plece, dacă şi-au găsit echipă, bineînţeles, iar restul angajaţilor vor intra în preaviz".

George Cârjan, jucător FC Oţelul: "Din păcate, am primit şi noi aseară vestea, 80-90 la sută se pune lacătul. S-a sistat toată pregătirea până pe 25 februarie. Mai multe la momentul de faţă nu ştim".

Samoel Cojoc, jucător FC Oţelul: "Ne-au spus să plecăm acasă, o lună să ne antrenăm cu oricine şi să ne căutăm avocaţi, dacă putem să rămânem liberi... nici ei nu ştiu prea bine. E un fel de concediu fără plată... Şi tare mi-e frică să nu se prelungească până în vară, să nu avem unde să plecăm". 

Chiar dacă pe data de 25 februarie activitatea s-ar relua la club, Oţelul are şanse mari să retrogradeze întrucât echipa ar trebui să joace la doar câteva zile distanţă.

Aurelian Stamate, director sportiv FC Oţelul: "Categoric, nu am avea nicio şansă... asta e clar. Deci ori faliment, ori retrogradare".

Oţelul joacă din toamna anului trecut în Liga a II-a, după 24 de ani petrecuţi în primul eşalon fotbalistic. Echipa se află pe penultimul loc în clasament şi dacă nu se va mai prezenta la meciurile din retur va fi retrogradată în liga a cincea.

reporter: Marius Ţuca

operator: Ionuţ Mocanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri