Lacăt pe Autogara "Dumitru" din Galați. Societatea care o administra a intrat în faliment

Data publicării:
sigla autogara

Atmosferă tensionată la cea mai cunoscută Autogară din Galați. Firma care administra autogara a intrat în faliment din cauza datoriilor mari, aşa că s-a pus sechestru pe clădire şi peroane.

În consecinţă, șoferii nu mai au acces pe peron, iar microbuzele care pleacă spre București, Iași, Brașov și Constanța îşi așteaptă acum călătorii în stradă.

"Ni s-a adus la cunoștință cu șapte zile înainte, ceea ce nu este corect, că se va închide autogara și să ne căutăm în altă parte. Motivul? Falimentul" a declarat unul dintre şoferi.

Și birourile dispecerilor au fost desființate.

"Aveam birou în autogară și dacă nu mai este stau în stradă aici și am telefonul la mine și sună lumea în continuu să îşi facă rezervări. Cursele sunt regulate, nu se întarzie, numai că nu se pleacă din autogară, se pleacă de aici din stradă" a spus una dintre dispecere.

Cei mai afectați sunt, însă, călătorii care sunt nevoiți să așteapte în stradă.

"Suntem distruşi. Nu ne lasă nici măcar la toaletă, nu ne lasă să stăm pe bănci, stăm de la 10,30 aici și acum este 12. Este ceva de ...nu spune nicăieri nimic..nu este niciun afiș...ce s-a întamplat? Ce este, de ce este închis, de ce nu este închis. Nimic, suntem ai nimănui" a declarat nemulţumit un călător.

Fostul patron al Autogarii spune că firma a intrat în faliment deoarece din 2011 nu a mai primit, conform legii, banii pentru cupoanele de veterani și pensionari.

Sincron Gheorghe Dumitru, fost patron Autogara "Dumitru": "Am acumulat la finanţe o sumă de cam 2,3 milioane și aveam de primit cam în jur de 3,4 miliarde și jumătate. La un moment dat, nu am mai reușit să rezist și am cerut intrarea în insolvenţă cu procedură simplificată, cu speranța că voi primi acești bani și voi ieși din insolvență"

Deocamdată, cursele regulate care pleacă din oraş sau vin la Galați nu au fost suspendate.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Bogdan Cazacu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri