Lansare de navă în Şantierul Naval Damen

Data publicării:
lansare nava mamola

Spectacol la Şantierul Naval Damen, acolo unde a fost lansată la apă nava Mamola Defender. Ambarcaţiunea are o lungime de 80 de metri şi o greutate de 3.300 de tone.

Aurelian Nistor, director de producţie Şantierul Damen Galaţi: "Nava va asigura platformele petroliere din mijlocul mării şi oceanelor cu apă, lichide, fluide, orice gen de fluide şi resurse pentru oamenii care lucrează în mijlocul oceanelor".

Totodată nava poate opera ca navă-stingător de incendiu la platformele marine şi este dotată cu echipamente pentru depoluare marină. Este cea de-a doua navă de acest gen lansată de Damen de la începutul anului.

Lenart Samsom, şef de proiect Şantier Damen Olanda: "Săptămâna trecută a fost lansată cu succes prima navă din serie, care se îndreaptă spre zona în care va opera şi suntem mândri că am lansat-o şi pe a doua, care se va finaliza în următoarele luni şi va fi gata în luna august".

La eveniment au fost prezente şi rudele muncitorilor din şantierul naval. Iar momentul lansării navei a fost pentru ei extrem de emoţionant.

"N-am văzut până acum, este foarte frumos. În momentul în care s-a lansat m-am speriat, am zis că se răstoarnă" a spus un participant la lansare.

"Extraordinar. Este o experienţă care trebuie trăită de fiecare dintre noi, măcar o dată în viaţă. Este un lucru de neuitat" declară alt gălăţean. 

Cifra de afaceri cu care Şantierul Naval Damen a încheiat anul 2014 se ridică la 116 milioane de euro.

Iar comenzile clienţilor acoperă chiar şi activitatea pe 2016.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Gelu Mormoloc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri