Lansare de navă la Damen

Data publicării:
lansare nava23iulie

Vasul botezat Maersk Connector are o lungime de 138 de metri şi o capacitate maximă de 90 de persoane. Este o navă complexă, care suplineşte un gol pe piaţa serviciilor de montare a cablurilor subacvatice.

Nava va fi folosită pentru a conecta o fermă de mori eoliene în zona Belgiei.

Florin Spătaru, director Resurse Umane Şantierul Naval Damen: "Prin acest proiect se inaugurează o strategie care ar putea deveni principală pentru sectorul energetic din Europa. Practic, ceaa ce se doreşte este să se descentralizeze în mod constant sistemul energetic astfel încât să fie furnizată energie în zone cât mai mici de la aceste ferme care vor fi montate în diverse zone. Astfel încât costurile de transport a energiei să fie din ce în ce mai mici".

Sute de părinţi, copii şi bunici dar şi angajaţi ai şantierului au privit emoţionaţi lansarea la apă a navei. Cum era de aşteptat. cei mai încântaţi au fost cei mici.

"E prima dată şi pentru mămică, nu nu numai pentru copil. Suntem încântaţi, foarte bine, foarte frumos. Ne-a ajutat şi vremea, a fost cald" spune un părinte.

Chiar dacă a fost, deja, lansată la apă, costrucţia navei va fi finalizată de către specialiştii gălăţeni abia în februarie 2016. Anul acesta şantierul din Galaţi va livra clienţiilor un număr total de 27 de nave.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Bogdan Cazacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri