Lansările continuă la Şantierul Damen din Galaţi

Data publicării:
lansare nava1

Sute de gălățeni au venit în Șantierul Damen pentru a asista la o lansare de navă spectaculoasă. Cei mai bucuroşi au fost copii.

"Mi s-a părut foarte frumos. Şi emoţionant. Mi-ar fi plăcut să fiu pe navă, să văd cum este să se ducă nava la vale" a spus un copil .

De dimensiuni impresionante, nava va ajunge în Vestul Africii unde va aproviziona platformele de foraj marin. Este a 9 a navă de acest gen lansată în şantier, în acest an.

Florin Spătaru, director Resurse Umane, "Damen" Galaţi: "Acest tip de navă e foarte bine primit în piaţă, am făcut promovarea necesară, am început cu un client norvegian, am continuat cu unul elveţian şi sunt sigur că vom ajunge la o serie de nave destul de mare pentru Galaţi".

Impactul social al activităţii din Şantierului Naval Galati este cu atât mai mare cu cât la construcţia şi finalizarea navei au contribut mai multe firme private.

Victor Dobrea, director de producţie: "Şantierul execută absolut lucrările de corp, de tubulatură, de mecanică, iar restul de lucrări în ceea ce priveşte electrica, amenajările, vopsitoria şi activităţi conexe cum ar fi curăţenia sunt executate cu firme subcontractoare.

Vica Dobre, reprezentant firmă de vopsitorie: "Fiecare navă lansată înseamnă un fond de lucru pentru firma noastră. Aşteptăm cât mai multe nave să le vopsim, să le aplicăm vopseaua".

Angajaţii firmelor private sunt recunoscători că şi-au găsit în Şantierul Naval locul de muncă prierdut la alte companii.

"Curăţenia navei noi o facem, adică la navele pe care le avem noi luate. Lucrăm opt ore pe zi. Am lucrat în combinat, dar au fost disponibilizări" a spus o angajată.

De la începutul acestei luni 90 de tineri au fost angajaţi pe platforma Damen. Pentru 2015, Şantierul din Galaţi are cu 50% mai multe comenzi, comparativ cu anul acesta.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Florin Gîlcanu 

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri