Lecţii în şantier

Data publicării:
santier

Deşi programate pentru a fi terminate până pe 8 decembrie, lucrările de modernizare a acoperişului în cazul a 14 şcoli din Galaţi sunt în plină desfăşurare. Iar acest lucru are nenumărate repercusiuni asupra elevilor. În clasele aflate la ultimul etaj al şcolilor nu se mai învaţă.

Georgiana Ciurea, reporter Digi24 Galaţi: "În această bancă nu a mai stat niciun elev de aproximativ 2 luni şi jumătate. Zgomotul produs de lucrările care au loc pe acoperiş în acest moment, dar şi frigul din clase, la care reşoul nu mai face faţă, sunt principalele motive."

În aceste condiţii, clasele de la ultimul etaj al şcolilor au fost mutate la demisol iar elevii învaţă în prezent în mai multe schimburi.

Delia Humelnicu, director Liceul Emil Racoviţă Galaţi: "Frigul este principala problemă. Temperaturile în clasă scădeau la 14-15 grade, dimineaţa când veneau copiii. Pentru că la etajul doi au fost 11 clase, trebuia să aducem jumătate de clasă dimineaţa, jumătate după-amiază."

Toate aceste schimbări au dat peste cap şi activitatea elevilor.

"S-a scurtat ora cu 5 minute, la fel şi pauza. Şi s-a modificat cu totul orarul, nu se mai respectă aceleaşi ore şi ne-a încurcat cu tezele că nu le-am dat în aceeaşi zi" a spus un elev.

"Acum ne-a mutat în clasa aceasta, dar eram la etajul doi, unde era foarte frig, pentru că sunt lucrări la acoperiş. Acum v-aţi mutat la demisol? Da" spune un alt elev.

Conform municipalităţii, termenul lucrărilor a fost prelungit cu încă o lună lucrătoare, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, specifice acestei perioade a anului. Primăria va aplica însă şi penalizări societăţilor de construcţie care au întârziat lucrările.

Emanuela Turcu, purtător de cuvânt Primăria Galaţi: "Avem 4 unităţi de învăţământ unde lucrările sunt aproape gata, dar avem şi 3 unităţi de învăţământ care sunt extrem de întârziate, iar firmele care lucrează acolo vor fi penalizate. Penalizările se vor face la sfârşit, în funcţie de zilele de întârziere şi înseamnă mai puţini bani plătiţi pentru lucrarea respectivă."

Reparaţiile ar fi trebuit să înceapă în vara acestui an, dar procedurile de licitaţie au întârziat demararea lor până în luna octombrie. Valoarea lucrărilor se ridică la 6,2 milioane de lei.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Marian Munteanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri