Mai multe autobuze pe străzile Galaţiului

Data publicării:
autobuze transurb

Mai multe autobuze pe străzile oraşului. Asta le oferă municipalitatea gălăţenilor începând cu luna mai. Dacă, în prezent, sunt doar două trasee de troleibuz, 19 de autobuz şi un traseu de tramvai, peste mai puţin de patru luni societatea locală de transport va acoperi 27 de trasee în tot oraşul.

Genica Totolici, director SC Transurb Galaţi: „Până în luna mai poate reuşim să deblocăm Baia Comunală, să putem să circulăm cu tramvaiul către Piaţă şi către Port Bazinul Nou, ca să putem îndeplini într-adevăr planul de transport."

Gălăţeni care merg mai mult cu autobuzul sunt de acord cu această măsură.

„E convenabil. Îmi iau un abonament de 40 de lei şi merg o lună de zile, iar dumnealor nu dau abonamente şi este şi pentru noi puţin mai costisitor" spune un călător.

„De obicei merg cu autobuzul pentru că am abonament. Sunt pensionară, am sub 1.000 de lei pensia şi îmi convine" declară alt localnic.

Sunt şi gălăţeni care nu concept dispariţia microbuzelor din oraş.

Nu e aşa multă îngrămădeală, e mult mai cald. Ajungi mult mai repede la destinaţie dacă te grăbeşti" spune un călător.

O astfel de decizie, de a scoate microbuzele sau de a băga autobuze pe mai multe trasee ar putea duce operatorii privaţi la faliment.

Silviu Cârlan, administrator firmă privată de transport: „Odată ce noi nu mai avem obiectul muncii, înseamnă că 500 de persoane cu familiile lor în spate, trec în zona şomajului pentru că noi de 20 de ani asta facem."

Operatorii privaţi cred că societatea locală de transport nu va putea face faţă tuturor traseelor deoarece nu au maşini suficiente. Lucru adevărat, întrucât Transurb mai are nevoie de 18 maşini pentru a acoperi toate traseele, plus alte maşini pentru parcul de rezervă.

Genica Totolici, director SC Transurb Galaţi: „Avem promisiunea Primăriei Galaţi că vor fi achiziţionate şi vor fi achiziţionate chiar mijloace de transport noi."

Emanuela Turcu, purtător de cuvânt Primăria Galaţi: „Vor fi achiziţionate 14 noi mijloace de transport, mijloace de transport care vor fi nonpoluante."

În acest moment, strategia de transport pentru municipiul Galaţi este în dezbatere publică, urmând să fie supusă aprobării Consiliului Local şi după aceea va deveni operaţională.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Ionuţ Mocanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri