Mai multe viroze şi pneumonii

Data publicării:
spital capuse

2.480 de viroze respiratorii au fost înregistrate la nivelul judeţului Galaţi în ultimele şapte zile de monitorizare. Cifra este cu 10% mai mare, faţă de săptămâna anterioară, când s-au înregistrat 2.205 cazuri.

Valentin Boldea - purtător de cuvânt DSP Galaţi: "Dintre acestea, 49 de persoane au necesitat spitalizare, iar grupa de vârstă cea mai afectată rămâne în continuare grupa 5-14 ani, cu un total de 901 copii diagnosticaţi cu infecţii respiratorii".

O creştere s-a observat şi în cazul pneumoniilor.

Valentin Boldea, purtător de cuvânt DSP Galaţi: "Înregistrând un număr de 413 de cazuri de pneumonii, faţă de 330 cazuri în săptămâna precedentă. 107 persoane au necesitat spitalizare pentru tratament de specialitate. Grupa de vârstă cea mai afectată este de această dată grupa 5-14 ani".

De la începutul sezonului rece nu s-a înregistrat niciun caz de infecţie cu virus gripal sau deces în urma acestor afecţiuni respiratorii.

Cât despre campania de vaccinare, ea nu a început la Galaţi, deşi ar fi trebuit să fie demarată pe 15 noiembrie.

Ministerul Sănătăţii a stabilit doar numărul de doze de vaccin care vor fi distribuite în fiecare judeţ. La Direcţia de Sănătate Publică vor ajunge în prima tranşă 4.760 de doze.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Liviu Hagiu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri