Mai puţini tei pe strada Domnească. Vor fi tăiaţi arborii afectaţi de boli şi de furtuni

Data publicării:
tei taiati 1

Deşi recunoscută ca fiind cea mai lungă stradă cu tei din Europa, strada Domnească va rămâne curând cu mai puţini copaci! Şi asta pentru că anumiţi arbori de pe acest bulevard vor fi puşi la pământ de către societatea Gospodărire Urbană. Prezent în emisiunea Vocile Galaţiului, directorul societăţii a declarat că întreaga acţiune se va realiza după o strategie clară.

Eduard Grosu, director Gospodărire Urbană: "Din ceea ce am constatat noi în ultimul timp, multe intervenţii pe care noi le-am avut în cazul furtunilor au fost la aceşti arbori de pe strada Domnească. Am făcut o analiză în ceea ce-i priveşte şi s-a constat că sunt o serie de arbori pe care totuşi trebuie să-i dăm jos".

Teii tăiaţi vor fi înlocuiţi la toamnă sau în primăvară, în perioadele propice plantărilor. Totul, cu aprobarea unor specialişti în peisagistică.

Eduard Grosu, director Gospodărire Urbană: "Lucrul ăsta nu se va face decât clar în momentul în care se va constata acest aspect, şi în condiţia în care imediat după aia vom planta alt arbore".

În luna iulie, şi de pe Faleza Superioară au fost tăiaţi mai mulţi tei. Acum, Primăria va stabili numărul arborilor care vor fi plantaţi în locul lor.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Gelu Mormoloc

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri