Maşini de epocă pe străzile din Galaţi

Data publicării:
retro parada

Sorin Mavru poate fi considerat un colecţionar împătimit. Are în jur de 10 maşini de epocă, cu precădere americane pe care le colecţionează încă din tinereţe. Imediat dupa revoluţie şi-a achiziţionat prima lui maşină, o camionetă Isuzu, din 1978.

La Retroparada Toamnei a venit la volanul unui Corvette Stingray din 1973, de care este foarte mândru.

Sorin Mavru - proprietar: "E o raritate. În general aceste maşini americane au cutii automate, aceasta e manuală. E un motor de 5,7 litri, V8, 5.700 de centimetri cubi, V8, alimentaţie carburaţie benzină şi are 260 de cai putere".

În momentul în care a achiziţionat maşina, aceasta era numai bună de dus la casare.

Sorin Mavru - proprietar: "Interior nu avea, nimic, parbriz nu avea. Maşina a fost o altă culoare, galben. Iar toate detaliile le-am primit în cutii, nici măcar nu existau pe maşină, era o caroserie fără niciun detaliu pe ea".

Timp de un an de zile a lucrat la fiecare detaliu, iar după ce a văzut rezultatul, nici investiţia şi nici munca n-au mai contat.

Sorin Mavru - proprietar: "N-aş putea calcula suma decât piesele în sine pe care le-am cumpărat, interiorul nou, vopsirea, tot sistemul de amortizare, arcuri, bucşe, cauciucuri, parbriz, geamuri noi, toate detaliile din crom sunt cumpărate din America. Ca să fiu sincer, e mai corect să spun că e vorba de câteva mii de euro, n-are nicio importanţă cu exactitate cât. Iar munca e trecută la diverse, nu poate fi luată în calcul, niciodată".

La fel de pasionaţi de maşini istorice au fost şi ceilalţi participanţi la Retroparadă, care şi-au scos bijuteriile pe patru roţi din garaje şi au defilat pe străzile din oraş. Aceştia au făcut câteva opriri pentru ca gălăţenii să admire mai îndeaproape superbele exemplare.

"Întâmplător m-am nimerit pe aici şi le-am vazut. Sincer să fiu, îmi plac. Sunt nişte maşini vechi, într-adevăr, dar foarte frumoase" spune un gălăţean.

"Cea verde, de epocă, din anul 1900 e deosebit de interesantă. Am să stau câteva minute în jurul ei. Pontiacul e deosebit, dar niciodată nu mi-am permis o maşină de epocă" declară alt localnic.

Retroparada Toamnei este ultimul eveniment din acest an organizat de RetroMobil Club România, dedicat maşinilor istorice.

Reporter: Iuliana Chitic
Operator: Bogdan Cazacu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri