Măsuri anticaniculă la Zoo Brăila

Data publicării:
urs piscina

Ursul Stelică, vedeta Parcului Zoologic din Brăila, este răsfățat pe timp de caniculă cu desertul său preferat. Înghețată de fructe, o masă pe care nu o ratează nici când se scaldă în bazin.

"Când e cald mănâncă fruncte, înghețată, se pune în piscină" spune un copil.

"Face baie, să fie frumos dacă vine mami" explică alt puşti.

De răsfăț pe timp de caniculă au parte și maimuțele care nu agreează apa, dar preferă în schimb mesele bogate în vitamine, dulciurile și semințele, preferatele lor. Cea mai alintată dintre ele este Cici, un locatar mai în vârstă al parcului Zoo.

Vizavi în găsim pe Alfi, un tigru bengalez care se odihnește la umbra copacilor, sub o perdea răcoritoare de vapori de apă.

Nelu Gheorghe - administrator Grădina Zoologică Brăila: "Pe timpul caniculei, legume fructe, la urs o cantitate de 10-12 kg pe zi și în afară de asta mai dăm și la ierbivore, aici punem ponei, capre, oi".

dr. George Matetovici - medic veterinar Grădina Zoologică Brăila: "Le asigurăm fruncte, legume, la cele care sunt omnivore, maimuțe, ratoni, cuatii, și la tigri și lei, rațiile obișnuite, dar apa în permanență nu le lipsește și în permanență le asigurăm pe perioada nopții umiditate în case, avem aspersoare".

Parcul Zoologic din Brăila a fost înfiintat în anul 1983 şi este situat în partea de sud a orașului pe şoseaua de centură. Se întinde pe o suprafață de 4,6 hectare unde se găsesc 46 de specii de animale însumând peste 300 de exemplare.

reporter: Ana-Maria Dobre
operator: Luigi David

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri