Maternitatea „Buna Vestire", în chirie

Data publicării:
buna vestire

Pentru cumpărarea clădirii Maternităţii „Buna Vestire", municipalitatea gălăţeană ar fi trebuit să achite comunităţii Evreieşti 1,6 milioane de lei. Dacă iniţial autorităţile păreau că au căzut la un acord cu privire la cumpărarea imobilului, în momentul votării bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2015, s-au răzgândit. Singurul care a militat pentru cumpărarea maternităţii şi alocarea sumei respective de bani de la bugetul local a fost consilierul local PNL, Cristian Dima.

Cristian Dima, consilier local: "Achiziţionarea Spitalului <<Buna Vestire>> cu suma propusă de cei care deţin terenul şi clădirea de 1,6 milioane negociabil, din care erau dispuşi să scadă chiriile pe doi ani. Nu pot vota un buget în care ne propunem să facem o pasarelă de un milion de euro şi să nu cumpărăm spital de 1,6 milioane de lei."

Primarul Marius Stan a refuzat categoric amendamentul propus de Cristian Dima, explicând că sunt în mijloc bani publici.

Marius Stan, primarul municipiului Galaţi: "Vedeţi că această şedinţă se mai şi înregistrează. S-ar putea ca peste o lună, două să fie probă la DNA. Când cineva bate cu pumnul în masă tot vrând să achiţizioneze un bun de al un privat. Nu vom face niciun troc, nicio afacere cu cineva din mediul privat pentru că orice evaluare se poate interpreta."

Pentru sediul în care funcţionează Maternitatea „Buna Vestire", Primăria plăteşte Fundaţiei „Caritatea", o chirie lunară de 10.000 euro. Pentru a nu mai plăti chirie, o soluţie ar fi fost mutarea maternităţii la Spitalul Clinic pentru Copii „Sf. Ioan", însă nici această variantă nu s-a concretizat până acum.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Marian Munteanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri