Medic veterinar, fotograf premiant. Cornel Gingărașu a câştigat bronzul la un concurs internaţional de fotografie

Data publicării:
poza castigatoare gingarasu

Cu halatul alb și aparatul de fotografiat la gât. Așa îl găsești pe gălățeanul Cornel Gingărașu atunci când ajungi la cabinetul său veterinar. Își așteaptă pacienții necuvântători, dar nu scăpă nicio ocazie de a imortaliza diverse momente! Prima lui pasiune rămâne, însă iubirea pentru animale, descoperită din copilărie.

Cornel Gingărașu, medic veterinar: "Era o pasiune intensă. Am multe povestioare dintr-astea, inclusiv poate cea mai jenantă era cum m-am dus la grădina zoologică și am văzut maimuțele cu fundul roșu și foarte umflat și m-am înfipt în ingrijitori că lasă maimuțele bolnave."

Timpul a trecut, iar de aproximativ 30 de ani tratează necuvântătoarele. Nu este singura pasiune care îi ocupă timpul. Fotografia și-a făcut loc în viața lui și, spune el, se îmbină perfect cu medicina.

Cornel Gingărașu, medic veterinar: "Amândouă cer atenţie, devotament, să laşi de la tine lenea, să laşi de la tine dolce far niente şi să fii în permanență în activitate".

Nu lipsesc nici performanţele în arta fotografiei.

Cornel Gingăraşu este singurul gălăţean recompensat de juriul prestigiosului concurs internaţional de fotografie "Prix de la Photographie Paris".

La ediţia din 2014 a concursului medicul veterinar a obţinut medalia de bronz la categoria colaj, cu lucrarea "Moonlight Sonata".

Cornel Gingărașu, medic veterinar: "E o lună mare în imagine și nişte păsări și un tip care sare într-o suprafaţă mare care seamănă cu apa. Și a plăcut."

La concursul internaţional de fotografie au participat peste o mie de fotografi din toată lumea. Printre cei aproximativ 40 de câștigători au fost, alături de Cornel Gingăraşu, şi alţi 7 români.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Gelu Mormoloc

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri