Mită la Spitalul Judeţean Galaţi

Data publicării:
tutea medic arestat

Judecătorii Tribunalului Galaţi au decis ca medicul să fie arestat la domiciliu pentru 30 de zile. Măsura a fost luată în baza probelor strânse în timpul flagratului realizat de procurori.

Totul a pornit de la ruda unui pacient internat la Spitalul Judeţean din Galaţi, la Urologie, căreia i s-au cerut bani pentru a fi efectuată intervenţia chirirgicală. Reclamenta a adus 300 de lei, sumă care nu a fost pe placul medicului.

Referat cu propunere de arestare preventivă

„Domnul doctor a luat banii, s-a uitat la ei, după care i-a aruncat înapoi şi a spus: „Eu cu aşa ceva nu discut!"...A continuat discuţia, întrebându-l cât trebuie să dea, şi dumnealui a precizat: „Du-te şi te interesează!"...„Ce… noi aici ne jucăm?"

Femeia care ştia că soţul ei are nevoie urgent de intervenţie chirugicală a mers la conducerea spitalului, a făcut reclamaţie, după care a mers la poliţie. Acolo a primit banii însemnaţi şi a doua zi dimineaţă s-a întors în cabinetul medicului.

"Domnule doctor v-am adus banii. Am vândut calul şi căruţa şi v-am adus banii şi i-am pus în faţa lui pe birou acolo. Şi el cică: da da bine, păi trebuia să-mi aduci mie calul să-l călăresc eu" povesteşte reclamanta.

Medicul a luat banii, i-a pus într-un sertar deschis, iar după ieşirea reclamantei din birou au intrat procurorii.

Alfredo Simionescu - procuror Parchetul de pe Lângă Tribunalul Galaţi: "S-a procedat la un flagrant şi s-a constatat săvârşirea infracţiunii de luare de mită. A dat de înţeles că ar pretinde o anumită sumă de bani, martora a înţeles despre ce e vorba, a făcut rost de bani, a venit cu ei azi dimineaţă, medicul nu a respins oferta".

Conducerea spitalului ştie ce s-a petrecut în incinta unităţii. Mai ales că aparţinătorul pacientului a depus şi aici o sesizare înainte de ajunge la procurori.

Mihaela Debita - manager Spitalul Judeţean: "Are o vechime destul de mare. Deci e de multă vreme în acest spital. Îmi pare rău că se întâmplă şi aşa ceva şi nu aş vrea ca acest eveniment să se reflecte asupra celorlalţi colegi care, zic eu, că nu se încadrează în aceeaşi categorie".

Acum medicul urolog este arestat la domiciliu pentru 30 de zile. În ceea ce priveşte postul său din cadrul spitalului, conducerea unităţii aşteaptă un verdict definitiv al judecătorilor.

reporter: Adrian Obreja
operator: Marian Munteanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri