Modernizarea Orăşelului Copiilor, amânată

Data publicării:
copil parc

Leagăne rupte sau înnodate în jurul stâlpilor, tobogane ruginite, căsuţe din lemn cu scânduri lipsă sau garduri metalice distruse. Aşa arată acum Parcul Orăşelul Copiilor şi va rămâne în aceeaşi stare jalnică cel puţin până la primăvară.

Părinţii şi bunicii sunt conştienţi de pericolul care îi pândeşte pe copii, însă nu au de ales şi vin cu cei mici în parc.

"Arată ca o ruină, ca o paragină. Este binevenit în cartier pentru copii, batrâni, bunici, dar trebuie reparaţii făcute, trebuie îmbunătăţit" a spus un părinte.

"Eu am înţeles că a fost prins în bugetul local pentru anul acesta. A fost anulată licitaţia. Nu ştiu. Este urât pentru zonă, este urât" a spus alt localnic.

Primăria municipiului Galaţi a scos, din nou, la licitaţie investiţia după ce prima procedură a fost anulată. Aceasta va fi organizată abia pe 14 noiembrie, aşa că lucrările de reabilitare nu au nicio şansă să înceapă anul acesta.

Emanuela Turcu, purtător de cuvânt Primăria Galaţi: "A fost anulată licitaţia pentru că ofertele depuse de cei care s-au înscris la licitaţie nu erau conforme cu criteriile pe care noi le-am cerut prin caietul de sarcini".

Conform proiectului, Orăşelul Copiilor va avea echipamente de joacă moderne, o suprafaţă de joc realizată din cauciuc turnat şi o zonă de promenadă.

Rămâne de văzut, dacă proiectul va fi respectat întocmai de constructorul care va câştiga licitaţia.

Pentru reabilitarea Orăşelului Copiilor, Primăria a alocat de la bugetul local suma de 2,5 milioane de lei. Nu este, însă, singura licitaţie anulată de Primărie.

Tot pentru că ofertanţii nu au corespuns criteriilor stabilite în caietul de sarcini, a fost anulată şi licitaţia privind construirea a noi 10 locuri de joacă în Galaţi. Pentru realizarea acestora, suma alocată este de trei milioane de lei.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Bogdan Cazacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri