Nereguli în spitalele din Galaţi

Data publicării:
lyme spital

Spitalul de Urgenţă Galaţi. Cea mai mare unitate sanitară din judeţ a fost zguduită din temelii în urma controlului efectuat de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică.

Liliana Iordăchescu - purtător de cuvânt DSP Galaţi: "La secţia UPU o amendă pentru reutilizarea articolelor sterile de unică folosinţă deşi pe secţie existau articole de unică folosinţă".

O asistentă a folosit de mai multe ori măştile de oxigen. În loc să le arunce după prima utilizare, aşa cum prevede regulamentul, ea le-a sterilizat iar mai mulţi pacienţi le-au folosit.

Mihaela Debita - manager Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi: "Neglijenţa unui personal, a uneia din asistente care nu ştiu ce a avut în cap. Plăteşte pentru asta că nu avem ce să-i facem. Şi-a plătit amenda de 500 de lei. Nu se utilizează, se aruncă. Intră pe deşeurile infecţioase pentru că sunt de unică folosinţă. Nu ştiu ce a avut în cap".

Raluca Ardean - reporter Digi24: "Pe lângă neregulile descoperite în cazul secţiei de primiri urgenţe, probleme au fost identificate şi în cazul altor secţii ale spitalului. Grupurile sanitare şi duşurile sunt insuficiente şi insalubre".

Manolache Costin - pacient: "Am vrut să fac un duş, eu sunt de la ţară, eu m-am speriat ca vă spun. E defect".

Pe lângă aceste nereguli, nu mai puţin de 10 secţii ale Spitalul Judeţean au nevoie urgent de igienizare şi modernizare. La acelaşi capitol stă foarte prost şi Spitalul TBC.

Raluca Ardean - reporter Digi24: "Vechimea clădirii îşi spune cuvântul, după cum puteţi observa pereţii sunt crăpaţi, dar există fisuri majore şi în cazul structurilor de rezistenţă".

Laurenţiu Bălăşoiu - consilier juridic Spitalul TBC Galaţi: "Spitalul TBC Galaţi datează din 1836, este actul de înfiinţare. Acesta a fost al doilea corp construit, iar pe parcursul acestui timp el nu a suferit nicio consolidare. Consiliul Judeţului, dintr-un necesar de 80 de miliarde sumă estimată a fi necesară reabilitării consolidării, a asigurat pentru acest an suma de 10 miliarde".

În toate cele opt spitale publice din judeţul Galaţi au fost găsite nereguli. Iar principala problemă este igiena care lasă de dorit. Din acest motiv pacienţii pot contracta infecţii intraspitaliceşti.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Gelu Mormoloc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri