Noroi în loc de asfalt

Data publicării:
strada plevnei

Noroi, mocirlă şi apă cât cuprinde. Aşa arată străzile Crişana şi Dimitrie Cantemir din cartierul Port.

Iuliana Chitic - reporter Digi24 Galaţi: "Lipsa asfaltului reprezintă un real coşmar pentru locuitorii de pe această stradă, din apropierea centrului oraşului. Ori de câte ori plouă, oamenii sunt nevoiţi să meargă prin noroi şi să ocolească bălţile imense".

Pe stradă a existat piatră cubică, însă în urma unor lucrări de reparaţie la instalaţia de canalizare şi gaze, piatra a fost înlăturată.

De atunci strada arată mai degrabă ca o uliţă de ţară, iar locuitorii celor aproape 40 de case din zonă sunt obligaţi să apeleze la cizmele de cauciuc de fiecare dat când plouă sau când se topesc zăpezile.

"Strada e făcută de vreo..., de când s-au tras gazele au scos pietrele şi are vreo 7-8 ani şi aşa a rămas. Avem ghete, trebuie să mergem cu ghetele că altfel nu... Ia uite omul cu cizmele merge" a spus un localnic.

"Locuim la oraş dar condiţiile sunt mai rele decât în mediul rural. Foarte greu! Noroi, gropi, acesta-i norocul nostru" a declarat alt gălăţean.

Reprezentanţii Primăriei spun că există un program de modernizare a străzilor din Valea Oraşului care se desfăşoară în mai multe etape, iar până acum au fost asfaltate 18 străzi.

Străzile Crişana şi Dimitrie Cantemir sunt incluse în acest program, însă aici asfaltul va apărea abia după ce se vor efectua noi lucrări de redimensionare a canalizării.

Emanuela Turcu - purtător de cuvânt Primăria Galaţi: "Cel mai probabil lucrările pentru redimensionarea canalizării vor începe anul viitor. Ele vor fi de ceva durată, probabil că vor dura cel puţin 12 luni şi le promitem locuitorilor din valea oraşului care au rămas cu străzile neasfaltate că atunci când va fi gata lucrarea de canalizare vor avea şi ei străzile asfaltate".

Situaţia celor două străzi nu este, însă, singulară. Conform datelor de la Primărie, 38% dintre străzile oraşului nu sunt asfaltate.

Reporter: Iuliana Chitic
Operator: Gelu Mormoloc 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri