Numărul virozelor, în creştere

Data publicării:
sectie spital reanimare

Cele mai multe cazuri de viroze respiratorii au fost înregistrate la copiii de grădiniţă, aceştia fiind potrivit medicilor, una dintre cele mai vulnerabile grupe de vârstă.

Numai in ultimele două zile, peste o sută de copii s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe cu simptome de răceală, febră şi dureri în gât.

Florin Iordache, şef Serviciul de Urgenţe Spitalul de Copii: "De obicei, la copii infecţiile respiratorii 80% sunt de natură virală adică formă uşoare. În această perioadă numărul internărilor este în jur de 200 şi ceva de internări şi prezentări 120 în cursul zilei de ieri".

Alarmant este şi numărul mare de cazuri de pneumonii. În total, 387 de persoane au ajuns la spital cu această afecţiune.

Liliana Iordăchescu, purtător de cuvânt DSP Galaţi: "Grupa de vârstă cea mai afectată a fost între 2 şi 4 ani, cu un număr 138 de cazuri. Şi la această afecţiune s-au înregistrat 104 internări".

Chiar dacă numărul virozelor este în creştere, părinţii sunt sfătuiţi să nu se alarmeze şi să nu apeleze la antibiotice înainte de a consulta medicul.

Florin Iordache, şef Serviciul de Urgenţe Spitalul de Copii: "În viroze, antibioticele sunt contraindicate pentru că nu au efect asupra infecţiei virale, numai asupra microbilor".

"A mers la grădiniţă, merge câte o săptămâna, două -trezi zile stă acasă. Îl tratam cu medicamente, fără antibiotioc numai când tuşeşte şi face temperatură" a spus o bunică.

"Când răceşte copilul mergem la plafar, luăm siropuri, nu mergem la medic" a declarat alt gălăţean.

Dumitru Mărăşescu, preşedinte Colegiul Medicilor de Familie Galaţi: "Cred că cel mai rău lucru care se întâmplă în România este automedicaţia sau medicaţia după ureche. Aud la vecina sau merg singuri la farmacie".

Pentru a evita imbolnăvirile, medicii de famile ne sfătuiesc să evităm spaţiile aglomerate, să ne spălăm pe mâini și să consumăm cât mai multe lichide şi fructe.

Reporter: C. Mazilu. A.Obreja
Operator:Bogdan Cazacu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri