O femeie a murit din cauza gripei cu virusul AH1N1

Data publicării:
dsp 2015

Asistenta medicală, în vârstă de 47 de ani, lucra pe secţia Gastroenterologie a spitalului din Tecuci, de trei ani.

Pe data de 8 februarie au apărut primele simptome ale bolii, iar o săpătămâna mai târziu s-a internat.

Boala s-a agravat şi după două zile medicii de la Tecuci au decis să o transfere la Galaţi.

dr. Lucica Grigorică - purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Galaţi: "Starea a fost foarte gravă de la început. A fost internată şi monitorizată pe perioada internării numai în terapie intensivă, şi a necesitat susţinerea funcţiei respiratorii. Deci practic a fost intubată pe toată perioada internării. Evoluţia a severă cu deteriorare progresivă a stării generale, cu insuficienţă multiorganică şi în final cu deces".

Suspiciunile de gripă au fost confirmate miercuri când Direcţia de Sănătate Publică a primit rezultatele analizelor de la Bucureşti. Este vorba despre virusul care cauzează aşa-zisa gripă porcină.

Liliana Iordăchescu - purtător de cuvânt DSP Galaţi: "Este primul caz de deces după o gripă cu virus gripal AH1N1 înregistrat la o femeie de 47 de ani. Ţin să menţionez că pacienta avea comorbidităţi, adică prezenta boli cronice. Bronşită cronică tabacică, hipertensiune arterială malignă netrată şi nu s-a vaccinat".

Atât în spitalul judeţean de la Galaţi cât şi la Tecuci s-au luat măsuri suplimentare de protecţie.

Salonul de la Terapie Intensivă în care a fost internată femeia a fost dezinfectat, iar personalul încă mai poartă măşti chirurgicale.

De asemenea, miercuri a mai fost confirmat încă un caz de gripă la o femeie de 27 de ani. De data aceasta este vorba de un virus mai puţin agresiv şi anume AH3. Şi această pacientă se află internată în spital.

Reporter: Adrian Obreja
Operatori: Bogdan Cazacu, Gelu Mormoloc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri